Ukon toiveesta tein tänään tuplasuklaamuffinsseja. Pakko taas päästää ilmoille pieni itsekehu; aivan sairaan hyviä!
Kerrankin oli loistavasti onnistunut taikina. Muffarit ovat ihanan meheviä, kohosivat kaksinkertaisiksi ja halkeilivat ihanasti päältä. Niinkun näin:
Tuplasuklaamuffinssit (12 kpl isoja):
200 g voita
50 g taloussuklaata
2 dl sokeria
3 munaa
4.5 dl jauhoja
1 rkl kaakaota
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
100 g valkosuklaata paloiteltuna
100 g taloussuklaata paloiteltuna
(päälle valkosuklaata ja taloussuklaata)
Sulata voi kattilassa. Lisää n. 50 g taloussuklaata ja anna suklaan sulaa voin sekaan.
Sekoita keskenään jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää munasokerivaahtoon kahdessa erässä vuorotellen jauhot ja maito, aloittaen jauhoista.
Lisää voi-suklaa -seos ja sekoita tasaiseksi.
Lisää pilkottu suklaa ja kääntele sekaisin.
Annostele isoihin muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa 15 minuuttia.
Anna jäähtyä ja kuorruta sulalla valkosuklaalla. Tee sitten halutessasi vielä raidat taloussuklaalla.
Nauti kylmän maidon kera!
Kuulostaa ja näyttää mahtavilta...uskon että itsekehu tässä asiassa on enemmän kuin paikallaan. Ja tuo feta,porkkana, muussi rieska nam nam
VastaaPoistaJust tulivat uunista, ja mielettömän hyvältä maistuivat! Pienet maistiaisetkin on siis jo otettu, kun en malttanut odottaa ;)
VastaaPoistaSuurkiitokset ohjeesta!
Hyvä että maistui!
VastaaPoistaTuleeko tuohon taikinaan yhteensä tuo 250g suklaata, vai onko tuohon reseptin ainesluotteloon lisätty myös kuorrutteeseen tulevat suklaat? :) -NamNam-
VastaaPoistaKuorrutesuklaat on erikseen. En laittanut niille määriä kun se on mausta kiinni paljonko haluaa laittaa :) Eli taikinaan tuo 250g.
VastaaPoistaTein ja ikävä kyllä jäi kaikki suklaapalat pohjalle..:( Ilmeisesti uunissa vajosivat koska tarkistin vielä ennen kun laitoin uuniin että paloja on vielä taikinan päällimmäisissä osissakin. Roskiinhan nää nyt menee, kun inhottavat palaneet suklaaklimpit pohjalla..:(
VastaaPoistaNo höh. Sulla on ollut liian isot palat, siksi ne vajoaa. Kokeile uudestaan ja rouhi kunnolla pienemmäksi :) Myös mittavirhe esim. jauhoissa voi olla mahdollinen. Löysä taikina ei jaksa pitää suklaata paikoillaan.
VastaaPoistajee kiva ku sul oli toi resepti, me koitetaan noita (-:
VastaaPoistaJee, nää on hyviä!
Poistaaivan mielettömän hyviä tuli! tää resepti on pakko laittaa talteen, kiitos! :)
VastaaPoistaKiitos todella hyvästä reseptistä! �� kahteen kertaan jo tehty tällä ��
VastaaPoistaKiitos tästä ohjeesta, tää on mun luottoresepti!
VastaaPoistaPakko testata kuulostaa aivan mahtavlata!
VastaaPoistaAlkoi tehdä mieli juuri arnoldsin muffinsseja ja tämä resepti löytyi. Kiitos!
VastaaPoistaKiitos reseptistä! Tuli kauhea suklaamuffinssinhimo, ja tein näitä. Superhyviä! Teen kyllä toistekin!
VastaaPoista