Sivut

14.10.2015

Valkosuklainen Cheesecake karamellikuorrutteella


Hyviä leivonnaisia on maailmassa paljon, mutta jos pitäisi valita yksi, vaikka se kaveri sinne autiolle saarelle, olisi se ehdottomasti paistettu juustokakku eli amerikkalaisittain cheesecake.

Frendien ystävät varmaan muistavat kohtauksen jossa sitä ah-niin-ihanaa juustokakkua raaputettiin epätoivolla lattiasta, voin hyvin kuvitella tekeväni niin itsekin mikäli sattuisi hassusti tämän kaverin kanssa käymään. Onneksi se kuitenkin nököttää nätisti tuolla kaapissa. Tai siis se mitä siitä enää on jäljellä.





Valkosuklainen cheesecake (24cm vuoka):

pohja:

300g digestive-keksejä
100g voisulaa

täyte:

800g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
200g sokeria
300g Pandan valkosuklaata
150g vispikermaa
4 munaa
30g sitruunamehua
30g maissitärkkelystä
ripaus suolaa

kuorrute:

2dl kidesokeria
2dl vispikermaa
1 rivi Pandan valkosuklaata

koristeeksi:

minivaahtiksia
nonparelleja
dominoita


-Murskaa keksit pohjaa varten, sekoita voisulan kanssa ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Vuoassa kannattaa olla leivinpaperi pohjalla, niin kakku nousee sieltä nätisti tarjoiluastialle.
-Täytettä varten kuumenna kerma ja sulata siihen suklaat.
-Notkista tuorejuusto ja sekoita siihen sokeri, sitruunamehu, suola ja tärkkelys.
-Sekoita tuorejuustoseokseen sula suklaa, sekä kananmunat yksitellen.
-Vuoraa vuoka ulkopuolelta kahdella kerroksella foliota ja kaada seos vuokaan.
-Kakkua paistetaan vesihauteessa (ei repeä päältä), joten nosta vuoka johonkin sopivan kokoiseen uuninkestävään astiaan ja täytä se kuumalla siten että vesi ulottuu puoleen väliin kakkuvuokaa.
-Paista kakkua uunin alatasolla 1h 150 asteessa, sen jälkeen pudota lämpö 100 asteeseen ja paista vielä 45-60 minuuttia.
-Valmis kakku on kimmoisan hyllyvä, se asettuu kylmässä. Mikään ei ole kamalampaa kuin ylikypsä juustokakku.
-Anna jäähtyä vuoassaan ja tee karamelli.

-Kuorrutetta varten sulata sokeri kattilassa ja anna sen ruskistua punertavan kullanruskeaksi. Kaada sekaan kerma. Tässä vaiheessa sokeri kovettuu köntiksi, mutta sulaa kunhan kerma kuumenee ja saa porista.
-Keitä paksuksi puuromaiseksi kuten kinuski. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaa, anna sulaa ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä hieman.
-Kumoa juustokakun päälle.
-Dominot ja vaahtokarkit kannattaa laittaa heti jotta ne tarttuvat kuorrutteeseen kiinni. Nonparellit vasta ennen tarjoilua jotta ne eivät sula.
-Anna kakun jäähtyä rauhassa, vie kylmään ja tarjoile vasta seuraavana päivänä jääkaappikylmänä.



4 kommenttia:

  1. Oi nam, näyttää ihanan makealta! <3
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
  2. Oih, ehkä vois kokeilla nii herkullisen näköistä! :P

    VastaaPoista
  3. Aattelin tehdä tätä isänpäiväksi ja ohjetta silmäillessäni pisti silmään kuorrutteen kidesokeri. Voiko sen korvata taloussokerilla vai vaikuttaako liikaa lopputulokseen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole väliä kumpaa käyttää, ne ovat käytännössä sama asia :)

      Poista