Sivut

4.10.2015

Savulohipiirakka


Vanhentumassa oleva tarjous-savulohi piti saada nopsaan käytettyä pois. Totta puhuen osa siitä odottaa vieläkin jääkaapissa, ajattelin toisenkin piirakan tehdä ja laittaa pakastimeen vierasvaraksi. Kala sai kaverikseen aurinkokuivattua tomattia, purjoa ja sitruuna-tilli Creme Fraichea.



Pohja (24 cm vuoka):

1 pss Mummon perunahiutaleita
2dl vehnäjauhoja
0.5tl leivinjauhetta
100g voita
0.5dl kylmää vettä
suolaa, pippuria

-Sekoita perunahiutaleet, jauhot, leivinjauhe, mausteet ja voi murumaiseksi seokseksi.
-Lisää viimeisenä kylmä vesi ja sekoita kunnes taikina tulee kasaan.
-Taputtele tai kauli vuokaan.



Täytteeseen:

200g-300g savulohta
oman maun mukaan purjoa pienittynä
oman maun mukaan aurinkokuivattua tomaattia pienittynä
1.25 dl ruokakermaa
0.5 prk sitruuna-tilli Creme Fraichea
1 muna
suolaa, pippuria

-Levitä pohjan päälle lohi, tomaatti sekä purjo.
-Sekoita keskenään kerma, Creme Fraiche, munat ja mausteet. Kaada piirakan päälle.
-Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 25-30 minuuttia.


Vinkki! Purjoa kannattaa esikypsentää hetki pannulla nokareessa voita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti