Sivut

4.10.2015

Syksyinen suklaamoussekakku


Täytin eilen 32-vuotta ja niinhän se menee tässä yhden aikuisen ja yhden lapsen taloudessa, että jos jotain sen kunniaksi haluat, saat leipoa sen ihan itse. Rakastan suklaata, joten muuta vaihtoehtoa kakun sisällön suhteen ei tullut mieleenkään.

Tässä väritykseltään sopivasti syksyisessä kakussa yhdistyy tummasuklainen hasselpähkinäbrownie, maito- ja valkosuklaamousset sekä passionhedelmä. Mousse on tehty käyttäen ranskalaista Pâte á Bombe -tekniikkaa, jossa keltuaisista ja kuumasta sokerisiirapista vaahdotetaan marenkimainen ilmava pohja mousselle. Sen vuoksi täyteläisen suklainen mousse ei ole lainkaan raskas syödä, vaan suorastaan sulaa suuhun. Rakenteellisesti täydellinen vastakohta brownielle, jonka resepti muuten toimii vallan loistavasti myös ihan sellaisenaan.



Browniepohja (24cm vuoka):

200g voita
200g tummaa suklaata
300g sokeria
4dl jauhoja
4 munaa
70g hasselpähkinäjauhetta tai -rouhetta

-Sulata kattilassa samaan aikaan voi ja suklaa, älä kuumenna liikaa.
-Lisää sokeri ja munat yksitellen hyvin sekoittaen.
-Lisää viimeisenä jauhot ja hasselpähkinäjauhe.
-Kaada 24cm voideltuun irtopohjavuokaan, jossa on leivinpaperi pohjalla.
-Paista uunin alaosassa 175 asteessa 15 minuuttia.
-Anna jäähtyä kylmäksi, irrota renkaasta ja kumoa kakkupahville, poista leivinpaperi. Laita rengas takaisin ympärille jotta pohja ei lähde leviämään.





Pâte à Bombe:

140g keltuaisia (7kpl)
85g sokeria
25g vettä

-Laita sokeri ja vesi kattilaan, keitä kunnes seos on 120 asteista.
-Tällä välin vaahdota keltuaiset.
-Kaada keltuaisvaahtoon sokerisiirappi koko ajan vaahdottaen.
-Vaahdota marenkimaiseksi ja kiiltäväksi.
-Anna jäähtyä.



Suklaamousse:

Pâte á Bombe
400g kermavaahtoa
300g suklaata (150g maitosuklaata + 150g valkosuklaata)
20g appelsiinilikööriä
4 kpl liivatetta

-Vaahdota kerma.
-Liota liivatteet ja sulata ne lämpöiseen alkoholiin. Alkoholin voi tarvittaessa korvata vaikkapa appelsiinimehulla.
-Sulata suklaat.
-Lisää liivate Bombeen, jaa seos kahteen osaan.
-Sekoita toiseen osaan maitosuklaa ja toiseen valkosuklaa.
-Jaa myös kermavaahto kahteen osaan ja sekoita suklaisiin, toinen puoli toiseen ja toinen toiseen suklaaseen.
-Kaada browniepohjan päälle ja nosta kylmään jähmettymään.



Passionkiille:

200g passionpyrettä
3 kpl liivatelehteä

-Liota liivatteet.
-Lämmitä yhdessä passionpyreen kanssa kunnes sulaneet.
-Lusikoi jähmettyneen kakun päälle ja anna jämähtää.
-Koristele kakku.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti