29.1.2012

Lukas Eemelin ristiäiskakku






Tällä kertaa lyhyesti ja ytimekkäästi, kun ei jaksa runoilemaan alkaa :)

Lukas sai tänään nimen tällaisten tarjoilujen voimin. Kakussa on sisällä mustikkacurd ja valkosuklaatäyte. Lisäksi kakku on gluteeniton. Mukaan lähti lohivoileipäkakku, joka on laktoositon.

Onnea Lukas Eemeli!

14.1.2012

Vaniljaiset mustikka-rahkapullat


Viikonloput herkuksi leivoin vaniljarahka- ja mustikkatäytteisiä pullia. Oli oikein hyviä! Suosittelen kokeilemaan.


Pullataikina (38 kpl) :

500 g vettä
50 g hiivaa
50 g maitojauhetta
10 g suolaa
200 g sokeria
12 g kardemummaa
75 g kananmunaa
1250 g vehnäjauhoja
200 g voita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Sekoita maitojauhe jauhoihin. Vaivaa taikinaan n. 3/4 jauhoista. Lisää pehmitetty voi ja loput jauhot. Vaivaa hyvin tasaiseksi.

Kumoa taikina pöydälle ja anna levätä liinan alla 10 minuuttia. Paloittele taikina 60 g paloihin. Riivaa pyöreiksi pulliksi. Laita pellille 3 x 4, lappaa pullat kämmenpohjalla ja kohota tunnin verran peitettynä.

Valmista täyte:

200 g mustikoita
2 rkl perunajauhoja/maissijauhoja

600 g vaniljarahkaa
1-2 kanamunaa
3 rkl sokeria
40 g voisulaa
1 rkl vaniljasokeria

Sekoita jäiset mustikat ja perunajauhot/maissijauhot.

Sekoita rahka, kananmuna, sokeri, vaniljasokeri ja voisula hyvin keskenään.

Kun pullat ovat nousseet, paina niihin syvennys jauhotetulla lasin pohjalla. Voitele pullien reunat kananmunalla. Laita syvennykseen vähän mustikoita ja sen päälle n. ruokalusikallinen täytettä. Täytettä ei kannata tunkea tämän enempää sillä se laajenee uunissa.

Paista pullia uunin alatasolla 200 asteessa n. 12 - 15 minuuttia.

8.1.2012

Aili Johannan kastekakku






Pikkuveljeni tytön ristiäisiin vein mukanani tämän kakun. Pursotuksetkin alkavat menemään jo parempaan suuntaan, lisäharjoitusta kaivataan silti. Ihanan röyhelöpursotuksen kakun reunaan tein Wiltonin kukkatyllalla, pursottaen aaltomaisesti. Pursotus näyttääpi siis tältä:


Aaltomaista liikettä tehden, voi siis vaikuttaa paljonkin pursotuksen ulkonäköön.

Kakku on ihan perus mansikkatäytteinen, toiveesta sekä laktoositon että gluteeniton. Yllätyin miten gluteenitonkin pohja maistuu hyvältä, pohjan tein Semperin Mixiä käyttäen. Päällinen ja koristeet ovat vaahtokarkkimassaa, pursotukset ihan laktoositonta vispikermaa terästettynä tilkalla maitorahkaa. Kiva välillä tehdä muutakin kuin massakakkuja! :D

Mukaan lähti myös tämä kinkkuvoileipäkakku:


Onnea Aili Johannalle nimestä!


4.1.2012

Uuden vuoden hääkakut






Tällainen pääkakku lähti juhlistamaan ystäväni uuden vuoden häitä. Hyvin opettavainen kakku-urakka. Mutta kunnialla selvittiin, kakutkin riittivät mainiosti, vaikka ensin huolehdin mitoituksesta ja epäilin etteivät kakut riitä.

Täytteenä morsiammen toiveesta suklaata, suklaata ja suklaata. Pohjassa siis kaakaota, täytteenä maitosuklaa- ja valkosuklaatäytteet, kostutus maitokaakaolla. Päällinen jälleen luotettavaa vaahtokarkin makuista sokerimassaa. Huomasin kaulitessa, että tomusokeria ei kannata käyttää yhtään liikaa tai se kuivattaa massan pinnan nopeasti ja se helposti sitten repeilee päälystettäessä. Pinnalle suihkin helmiäistä ja liitos kohdat peitin satiininauhalla. Koristeina lumihiutaleita, jotka on päälystetty blingblingillä.

Kakkupohjia tehdessä minulle selvisi ettei ystävälläni ole kakunkoristetta lainkaan, hän oli sen ihan unohtanut. Joten päätin sitten yllättää hänet ja tein koristeen itse. Halusin morsiusparin istumaan kakun reunalle. Tekovaiiheessa tämä osoittautui hankalaksi asennoksi koristeen kuivumisen kannalta, sillä sulhaselta tippui jalka :D Onneksi sen pysyi liimaamalla paikoillaan. Lisäksi koriste piti kuljettaa juhlapaikalle siinä astiassa, jonka päälle sen kasasin. Ja varovarovasti :)

Kakun kasaamisessa oli omat juttunsa. Kakku kuljetettiin juhlapaikalle osissa ja kasasin sen paikan päällä. Käytin välipohjina muovisista tableteista leikattuja alustoja, jotka osoittautuivat kovin liukkaiksi kun kakkua leikattiin, päällimmäinen kerros nimittäin meinasi lentää päältä pois polkaistaessa :D Mutta tämä johtui osittain myös omasta virheestäni, eli en 'upottanut' kerroksia toistensa sisään.




Varsinaisen pääkakun lisäksi mukaan lähti pieni gluteeniton kakku, jossa oli sisällä Fazerin valkoisesta kuorrutesuklaasta tehty täyte, sekä mansikkamurskaa. Kuorrutesuklaa on luontaisesti gluteeniton. Lisäksi mukana oli 2 kakkua lisää, yhteensä kakkua oli 120 henkilölle.

Häät olivat aivan ihanat kaikinpuolin ja toivon Hannalle ja Anssille pitkää ikää yhdessä! <3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...