6.3.2012

Kinuskikakkua



Ihan meikäläisen parhaimmistoon ei kuulu tämä kakku, mutta pakko se on tuota kermahörsötystäkin joskus harjoitella. Hyvä sauma tuli kun ukkoni työkaverit olivat kyselleet, että koskas saisi jotain hyvää taas. Tein sitten kinuskikakkua.

 Ihan parasta kakkua tästä kyllä tuli maun puolesta! Ukon työkaverit olivat sanoneet että kaikki kakkuni ovat olleet hyviä, mutta tämä oli paras. Tykkäsin itsekin, vaikka en päässytkään kuin nuolemaan kulhon reunat. Olin laiskalla tuulella, joten välistä löytyypi mansikkamarmeladia sekä vaniljatäyte jossa käytin apuna Blå Bandin vanilja-vanukas -pusseja. Ohjeen löydät alta. Kinuskin keittelin itse. Tällä kertaa samassa suhteessa kuohukermaa ja fariinisokeria.

Päälle tein suklaaristikoita, mutta kuten arvata saattaa, temperoimaton suklaa suli HETI :D Kai sitä pitäisi ottaa ja kokeilla taas temperoida. Jos vaikka tekisi varastoon suklaakoristeita.



Vaniljatäyte (15 hengen kakun molempiin väleihin):

1 pkt Blå Bandin vanilja-vanukasta
1 rkl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
0.5 dl tomusokeria
2 liivatetta

Valmista vanukas paketin ohjeen mukaan. Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen valmis vanukas, sokerit ja rahka.

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sulata mikrossa ihan pienessä vesitilkassa. Anna jäähtyä ihan hetkinen, niin ettei liivate ole tulikuumaa. Kaada ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

2 kommenttia:

  1. Heippa! Tätä vanilja täytettä kokeilemassa viikonloppuna, siis koko paketti eli molemmat vanukas pussit paketista tähän ohjeeseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todennäköisesti joo mikäli paketissa on 2 pss :D Sen verran aikaa tästä kokeilusta. Mutta ei siitä mitään haittaakaan ole, vaikka ei kuuluisikaan laittaa kuin yksi :)

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...