27.8.2010

Dallaspullat


Nämä pullat ovat niin superhyviä, että söisin niitä varmaan joka päivä, jos vaan linjat kestäisi. Ohjeesta tulee n. 25 pullaa.


Täyte:

150 g rahkaa
150 g voita
1.5 dl sokeria
0.5 dl vaniljakreemijauhetta



Tee ensin täyte. Itse tein täytteen 1.5 kertaisena, sillä tykkään että sitä on runsaasti. Pehmennä voi varovaisesti mikrossa, älä sulata, vain pehmennä. Vaihtoehtoisesti voit ottaa voin huoneenlämpöön ennen leivontaa. Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään ja jätä kulho huoneenlämpöön. Täyte on helpompi levittää kun se ei ole jääkaappikylmää.


Pullataikina:


ilman kardemummaa

Kun pullataikina on kohonnut, kaulitse se levyksi. Levitä täyte tasaisesti pullataikinalevylle ja rullaa se kääröksi.



 Leikkaa kääröstä varovasti terävällä veitsellä n. 3 cm vahvuisia siivuja. Ei haittaa vaikka taikina menisi leikkauskohdasta vähän lyttyyn, se aukeaa pellillä. Laita siivut pellille, halutessasi voit muotoilla niitä vähän enemmän pyöreään muotoon. 

Tässä vaiheessa pullat voi myös raakapakastaa. Pakastimesta on hyvä ottaa tarpeen tullessa pullia sulamaan, nostattaa ja paistaa.

Anna pullien kohota pellillä 15 minuuttia ennen paistamista. Voitelua pullat eivät tarvitse, sillä itse taikina on rasvainen ja täytekin tulee pursuamaan jonkin verran välistä.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes pullat ovat saaneet kauniin ruskean värin.


13 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä todella hyvältä!
    Dallaspullat ovat parhaita pullia ja niitä kyllä voisi tosiaan syödä vaikka joka päivä =)
    Pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Etsiessäni marmeladien ohjetta, eksyin tänne ja löysin dallaspullien ohjeen. Tein kaksinkertaisen annoksen joten osa meni raakana pakkaseenkin. Voi taivas kun olivat hyviä, kiitti ohjeesta :D

    -puppu-

    VastaaPoista
  3. Olkaapa hyvät! :) Kiva kuulla että maistui!

    VastaaPoista
  4. Täytyypä ehdottomasti kokeilla! Minkä kokoiseksi levyksi olet kaulinut pullataikinan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä muista enää, mutta yleensä n. 30 cm leveä kaulaus on hyvä kaikkiin rullattaviin pulliin. Pituuttahan sitten saa olla miten paljon vaan. Paksuutta on vaikea kotona arvioida mutta joku 3-5 mm. Ohut, muttei niin ohut että repeää :)

      Poista
  5. Hyviä tuli! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  6. Tein pullataikinan eri ohjeella mutta täytteen tällä. Tuli kyllä todella hyvää! Laitoin pikkuisen enemmän vaniljakreemijauhetta joten täyte pysyi pullissa eikä tursunnut yhtään :)

    VastaaPoista
  7. Tein puolen litran pullatakinan ja täytteen kolminkertaisena. Täytteestä jätin sokerin kokonaan pois ja pullataikinaankin laitoin vähemmän sokeria kuin ohjeessa olisi ollut. Vaniljakreemijauhetta laitoin hitusen enemmän. Pullista tuli todella kauniita, sillä täyte pysyi hyvin sisällä eikä pursunnut yli. Nam! Näitä kannattaa kokeilla, ovat herkullisia.

    VastaaPoista
  8. Tässä ohjeessa on juuri ne aineet, mitä täytteeseen tulee. Ihmettelen kyllä sitä, että kuinka täytteestä saa hyvän maukuista, jos jättää sokerin kokonaan pois kuten joku tässä kirjoitti tehneensä. En oikein usko, että ilman sokeria täytettä voisi enää kutsua dallas-pullaksi ja maku ei varmasti ole lähellekkään oikean makuinen. Onhan kidesokeri hyvin tärkeä elementti täytteessä.

    VastaaPoista
  9. Olen jo kolmesti tehnyt tällä ohjeella ja aina tulee hyviä! Maistuvat hyviltä vaikka leivon yleensä kypsiksi asti ja pakastan juhlia/vieraita varten heti. Seuraavalla kerralla voisi koittaa tuota raakapakastusta mutta olen miettinyt, että millaisessa astiassa ne saisi raakana pakastettua etteivät tartu toisiinsa ennen jäätymistä?
    Itse olen tehnyt näistä pikkupullia muffinssivuoan avulla. Eli pullat muffinssivuokiin ja muffinssipellille. Näin tulee mielestäni sopivan kokoisia kun muutakin makeaa on aina juhlapöydässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakastan itse ihan normaalisti pellillä. Pullat pellille vieri viereen ja pelti pakkaseen. Kun kohmeisia, ne pystyy sitten siirtämään ihan vaikka muovipussiin. Kun ottaa sulamaan, latoo pakkasesta suoraan pellille ja muistaa nousuvälit :)

      Poista
  10. Perhuna kun tuli kokeiltua, nytkin taikina nousemassa. Väittäisin, että paras pulla tulee tällä ohjeella mitä olen tehnyt. Onneksi tänään ei ole kevytpäivä;)

    VastaaPoista
  11. Itse mietin miten tuon vaniljajauhon voisi korvata, koska en pidä pussijutuista... mutta ehkä se on se keinotekoinen maku joka puuttuu jos korvaisi vaniljakreemijauheen... Sanovat että se on periaatteessa maustettua perunajauhoa. Että pitäisi onnistua korvaaminen panemalla perunajauhoa saman verran ja sitten vaniljaa. Tai vanilliinia? Ehkä munankeltuainen?

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...