24.8.2010

Kinkku-tuplajuusto -piirakka


Tässä piirakassa ei ole kaloreita säästelty, mutta sen kyllä huomaa maussa. Hyvää on! Piirakka on sen verran tuhti, että se käy vaikka lounaasta esim. raikkaan salaatin kera. Piti tehdä pohja itse, mutta kaupasta tullessa oli jo niin kamala nälkä, että tyydyin valmispohjaan. Lisäilen tänne myöhemmin pohjan ohjeen.


Tarvitset:

valmis piirakkapohjan
1 pss (n. 300 g) kinkkusuikaleita
200 g Mustaleima Emmentalia
200 g Aurajuustoa
1 kpl pieni sipuli
1 kpl pieni paprika
4 kpl munia
paprikajauhetta, mustapippuria ja valkosipulia


Voitele piirakkavuoka kevyesti. Kauli piirakkataikina sopivan ohueksi ja vuoraa vuoka taikinalla. Jos taikinaa on ylimääräistä, säästä se koristeeksi piirakan päälle.



Sekoita isossa kulhossa kinkkusuikaleet, raastettu Emmental, murusteltu Aura, sipuli, paprika, munat ja mausteet. Itse käytin ulkonäkösyistä kahta eri väristä paprikaa, vihreää paprikaa voi myös käyttää. Mausteet oman maun mukaan, itse laitoin 2 tl kaikkia.

Kaada seos piirakkavuokaan ja painele tasaiseksi. Jos piirakkataikinaa jäi, voit leikata siitä koristesuikaleita piirakan päälle esim. ristikoksi. Myös piparkakkumuoteilla leikatut kuviot käyvät tähän tarkoitukseen oivallisesti. Voitele suikaleet ja piirakan reunat (jos sellaisia on näkyvissä) munalla.

Paista uunin keskitasossa 200 asteessa n. 30 minuuttia tai piirakkataikina-paketin ohjeen mukaan. Anna vetäytyä ennen tarjoilua; näin piirakka ei jää vetiseksi ja kaikki nesteet ovat varmasti imeytyneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...