2.3.2015

Mustikka-valkosuklaa -murupiirakka


Valkosuklainen versio on toisinto tästä blogini suosituimmasta ja haetuimmasta reseptistä. Eikä suotta, tämä piirakka on niin makoisa, että se vie pian kielesi mennessään. Ihanat valkosuklaiset palat ovat sopivasti paahtuneita ja tuovat piirakkaan mukavia makeita sattumia. Lisäksi resepti on niin helppo, että sen voi tehdä yhdessä kulhossa lasten kanssa.


Valkosuklaa-mustikkapiirakka:

2 dl ruokokidesokeria
4 dl vehnäjauhoja
50 g voita
0.5 dl öljyä
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
1 kananmuna

Päälle:

n. 200g mustikoita
100g valkosuklaata rouhittuna

-Sekoita keskenään kaikki muut ainekset paitsi maito ja kananmuna.
-Ota muruseoksesta desin verran sivuun.
-Lisää loppuun muruseokseen maito ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi-
-Kaada voideltuun piirakkavuokaan, ripottele päälle mustikat, valkosuklaa ja viimeisenä muruseos
-Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 25 minuuttia. Alenna lämpöä ja/tai suojaa pinta foliolla, jos pinta tummuu liikaa.



13 kommenttia:

  1. Kiva ja helppo ohje, mutta tuli mieleen tuollainen kysymys: Voiko ruokokidesokerin tilalla käyttää tavallista sokeria? Kun sitä yleensä kaapista löytyy.
    T: Kirsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kirsi! Kyllä voi käyttää tavallista hienoa sokeria :) Ruokokidesokerissa on karamellimaisempi maku ja siksi tykkään itse käyttää sitä.

      Poista
  2. Kuulostaa todella herkulliselta! Tätä voisi kokeilla perinteisen mustikkapiirakan sijasta :)

    VastaaPoista
  3. Pakastemustikoilla olen tätä tehnyt ja piirakka on aina jäänyt ihan raa'ksi keskeltä. Uunissa oli noin 30min.
    Reunoilta piirakka oli kypsää ja oikein hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuneissa on eroja ja kokeilemalla löytyy se oman uunin lämpötila ja paistoaika, lisää vaikka 5 minuuttia paistoaikaa että saat keskustankin kypsymään :) Jos näyttää että tummuu liikaa, pinnan voi peittää foliolla.

      Poista
    2. Esipaistoin piirakkapohjaa vajaa 10min, jolloin siitä tuli täydellinen :)

      Poista
  4. Minkä mittaiseen vuokaan toi kuvan piirakka on tehty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mittoja en nyt muista. Kyseessä on Kinuskikissan+Iloleipurin vaaleanpunainen suorakaidevuoka, ei niitä ole kuin yhtä kokoa :) Sama resepti menee myös tavalliseen pyöreään vuokaan oikein hyvin.

      Poista
  5. Voiko valkosuklaan korvata maitosuklaalla?

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...