20.10.2014

Reilu kahvitauko ja arvonta


Suomessa juodaan päivittäin miljoonia kupillisia kahvia. Se on lohdullinen kaveri niin ilossa kuin surussakin. Jokaisella työpaikalla vietetään kahvitaukoa, vaikket edes joisi kahvia ja siksipä suomalaiset ovat maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti. Kulutamme paahdettua kahvia keskimäärin 10 kg vuodessa. Se  6 750 000 000 kupilista vuodessa. Hullua eikö?!

Kuluvalla Reilun kaupan viikolla Reilu kauppa tahtoo haastaa mukaan ihmisiä viettämään Reilua kahvitaukoa isolla ärrällä. Tästä linkistä voit ilmoittaa mukaan itsesi ja kaverisi Reiluun kahvitaukoon. Jokainen osallistuja pääsee mukaan arvontaan jossa voit voittaa mm. kahvikurssin ja vuoden kahvit. Lisätietoa Reilusta kahvitauosta löydät täältä.

Reilu kauppa laskee yhteen kaikkien Reilun kaupan viikon aikana juotujen kupillisten määrän ja katsoo kuinka monta kahvinviljelijää pystymme työllistämään juomalla viikon ajan kahvia Reilulla tavalla. Yhdessä päivässä 22 000 suomalaista juo yhden pientilallisen koko vuoden sadon verran kahvia. Mieti, mikä  vaikutus sillä olisi kahvinviljelijöiden työllistymiseen, jos kaikki suomalaiset joisivat vain Reilusti tuotettua kahvia?

Itse en lapsena tykännyt kahvista lainkaan. Se taitaa kuulua suomalaislasten inhokkeihin siinä missä sipuli, maksa ja sillikin. Eli iso HYI! Maksa ja silli on sitä minulle 31 vuotta myöhemminkin...

Aloin juomaan kahvia ollessani vierailulla jo edesmenneen mummini luona Kemijärvellä. Siellä "tyypillinen" kahvinjuonti-tapa, jos näin voi sanoa, on sekoittaa perinteinen lappilainen torttu kahvin kanssa "mäskiksi", joka sitten lusikoidaan kupista suuhun. Niin erikoiselta kuin se kuulostaakin, se on aika hyvää. Siitä alkoi minun suhteeni kahvin kanssa ja se suhde kestää hautaan asti.


 Nykyisin jokainen päivä alkaa Pauligin Colombialla ja myös ruuan päälle on "pakko" saada kupillinen kahvia. Punaisella maidolla., ehkäpä palanen suklaata kylkeen... Kerma ja sokeri on yök! Iltasella en ole enää uskaltanut kuppostaa kuumaa kumota, yöunet ovat sen verran tärkeät. Muutaman kerran on päässyt käymään niin että iltapäivällä valtaa sellainen hassu tunne, että nyt jotain puuttuu. Syykin on selvinnyt ja silloin on kiireessä jäänyt aamukahvit juomatta.

Välillä on ihan kiva kattaa pöytä kauniiksi ja fiilistellä, vaikka kahvinjuojia olisikin vain minä itse. Yleensä seurana on tytär, joka muuten juo maitoa kahvilla ;)

Miten ja kenen kanssa käyttäisit oman Reilun kahvitaukosi? Se voi olla kuka vain; oma perhe, kuuluisa henkilö, kenties jo joku edesmennyt rakkaasi... Kerro se minulle kommenttina, niin saatat pian viettää rutkasti Reiluja kahvitaukoja Pauligin Colombia-kahvin parissa. Arvonta suoritetaan sunnuntaina, koko viikko siis aikaa osallistua! Voit kommentoida myös anonyymisti, jätäthän kuitenkin sähköposti-osoitteesi että saan sinut kiinni ja palkinnon toimitettua :)


Yhteistyössä:






40 kommenttia:

  1. Minä käyttäisin sen joko siskon tai Äipän kanssa nautiskellen ja makeita herkkuja unohtamatta..

    VastaaPoista
  2. Käyttäisin sen mieheni kanssa täytettyjä croissantteja nautiskellen, aamulla ennen kuin kukaan lapsista on herännyt =). Mukaan kivaan arvontaan.
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Parhaiden ystävien. Nykyään harvemmin saa kaikki koottua yhtäaikaa samaan paikkaan ja silloin kun saa niin tuntuu luksukselta. Yleensä pikkusella nyyttäriaatteella, jokainen tuo jotain herkkua :)

    VastaaPoista
  4. Ystävän kanssa, mieluusti jossain kahvilassa missä voi istua viltin alla ja katsoa lähikadun huminaa. jotain mahtavaa kakkua herkkuna tietenkin!

    VastaaPoista
  5. Perheen kanssa talvella nuotion ääressä, lämmin kuppi ihanaa kahvia ja pala suklaata ❄️☕️🍫

    VastaaPoista
  6. Lähtisin mieheni kanssa kahvilaan, jonnekin hieman romanttisempaan miljööseen. Kahvin kruunaa pala jotakin överimakeaa kakkua, vaikkapa mutakakkua.

    VastaaPoista
  7. Minä käyttäisin sen edesmenneen isäni kanssa tarjoten jotain herkkua ja esitelle lapseni hänelle <3 meijurantanen@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Parhaan ystävän kanssa syysillan lämpimässä kynttilänvalossa <3

    johanna--r@hotmail.com

    VastaaPoista
  9. Haluaisin nauttia lämmintä, höyryävää kahvia poisnukkuneen ystäväni/tyttäreni kummitädin kanssa vielä kerran. Nauttia kahvin tuomasta tuoksu-, ja makumaailmasta. Tuntea yhteiset ilot, haaveet ja surutkin. Vaihtaa kuulumisia ja kertoa ikävästä ja tyttären kasvuun liittyvistä asioista. Muistella menneitä, yhteisiä hetkiä ja yhdessä koettuja seikkailuja ja elämänvaiheita. Kertoa, että hän toi meille valoa ja iloa...hän oli suuri osa maailmaamme. Joimme monesti kahvia sekä kotona, että eri maailmankolkissa matkoillamme...

    VastaaPoista
  10. Ystäväni kanssa rauhassa istuen ja mukavia höpötellen :)
    mera.levis@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Oman miehen kanssa, rauhassa sunnuntai aamuna. vaatehuttuja(@)gmail.com

    VastaaPoista
  12. Ehdottomasti pitäisin illanistujaiset perheelleni..
    katja4tamminen@suomi24.fi

    VastaaPoista
  13. Siskon kanssa kahvihetki luonnon helmassa hyvien eväsleipien kanssa olisi ihan parasta :)
    minnal@luukku.com

    VastaaPoista
  14. Rakkaan mieheni kanssa keskelle remppatouhuja olisi hyvä pistäytyä jossain tunnelmallisessa kahvilassa... Amurin Helmi tms. :) Nyt alkaa olemaan molemmilla pää tyhjä tuhansista asioista jotka pyörii päässä, kunnon paakkelsit ja rauhallinen kahvihetki voisi auttaa ajatuksenjuoksuun.
    paivi.tap@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Nautin rauhaisista viikonloppuaamuista, aina kun sellainen vain mahdollinen. Tuolloin kuuluu aamulenkin jälkeen nautittu aamupala parin kahvikupposen kanssa. Arkena kaffet jäähtyy kupissa kiireisen työn lomassa.. lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  16. Kutsuisin ystäväni päiväkahville ja tarjoaisin mustikkakukkoa kermavaahdon kera.
    e-mail: kaatrasalo.s@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Siskon kanssa herkkujen kera. Anne
    annelaukkanen09@hotmail.com

    VastaaPoista
  18. Serkkujen kanssa ja kahvin lisäksi tehdään suklaakakku. Sofia
    chipmunk@hotmail.fi

    VastaaPoista
  19. Koska reilun kaffetauon voisin jakaa kenen kanssa vaan.. Pyytäisin enkeleitä tuomaan isäni maanpinnalle.. Juotaisiin hiljaisuuden vallitessa kupposet kaffetta pihalla , pioni puskan juurella ja kuunneltaisiin kukkien auentaa..(isäni ajoi joskus 120 kilsaa tuodakseen minulle juuri tuon valkoisen pionin taimen)
    bikkenpilttuu@hotmail.com

    VastaaPoista
  20. Läheisteni kanssa, ehdottomasti :)
    makeaahyvaa@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Kahvitauon viettäisin yli 7v sitten poisnukkuneen mummuni kanssa ja leipoisin vielä jotain oikein hyvää kastamiseksi. Mummu oli iso osa lapsuuttani, äidin ollessa töissä se oli minun hoitopaikkani ( asui naapurissa). Olisi ihana vielä vaihtaa kuulumisia mummun kanssa, kertoa että hänellä on jälleen yksi lapsenlapsenlapsi ja muutenkin kaikesta mitä omassa elämässäni on tapahtunut hänen poismenonsa jälkeen.

    pilvenpiirtaja@gmail.com

    VastaaPoista
  22. ystävien kanssa viettäisin ihanan kahvihetken!! mukavia turisten!!!
    arja
    arja.katariina@hotmail.fi

    VastaaPoista
  23. kaverin kanssa tietty kavit juotais!!! jutska
    pilkku10@hotmail.fi

    VastaaPoista
  24. Nautiskelisin kahvin kämppikseni kanssa :)

    missmargareeta@hotmail.com

    VastaaPoista
  25. Viettäisin kahvitauon edesmenneen erittäin rakkaan kummini kanssa. Hän menehtyi aivoinfarktiin muutama vuosi sitten. Haluaisin kertoa elämässäni tapahtuneista muutoksista ja esitellä nuorimman lapseni, jota hän ei ehtinyt nähdä. Kertoisin hänelle että kaikki on hyvin ja että minä pärjään. Sydämeni itkee kun ajattelen häntä. Hän oli minulle kuin toinen äiti enkä ole vieläkään pystynyt käsittelemään hänen pois menoaan kunnolla. Haluaisin vielä kerran halata häntä ja sanoa että rakastan <3

    villahiiri@gmail.com

    VastaaPoista
  26. Kävisin hakemassa lempikonditoriastani porkkanakakkua kahvin kera syötäväksi ja seuralaiseksi valitsisin mieheni (ja toivoisin sormet ristissä, että pikkuinen malttaisi edes kahvitauon ajan nukkua päikkäreitä.)
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  27. Ehdottomasti sanomalehden ja itsetehdyn puolukkakääretortun kanssa ihan omassa ylhäisessä yksinäisyydessä, vaikka lauantaiaamuna hiljaisena hetkenä. :)
    sopeutuja(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  28. Mieheni kanssa viettäisin kotosalla lautapeliä pelatessa :)

    unelmiaonnesta(at)gmail.com

    VastaaPoista
  29. Viikonloppuaamukahvit vanhempieni kanssa lapsuudenkodissa ovat ihania, heidän kanssaan viettäisin kiireettömän Reilun kahvihetken.

    eeva22@hotmail.com

    VastaaPoista
  30. Haluaisin järjestää naapurikahvit! :)
    voilooa@gmail.com

    VastaaPoista
  31. Äidin kanssa olisi mukava viettää :) ja tuoreen pullan!
    Milla millanen2@gmail.com

    VastaaPoista
  32. Siskoni kanssa viettäisin :) Parasta kahviseuraa!
    mmyheartishere@gmail.com

    VastaaPoista
  33. Mieheni kanssa joisin reilua kahvia ja nautiskelisin tuoretta pullaa :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  34. Mieheni kanssa kaikessa rauhassa kahvittelisin ja nauttisin samalla vaikka korvapuustia.
    mariah-79(at)suomi24.fi

    VastaaPoista
  35. Mukavinta olisi rattoisa kahvihetki jo aikuisten lapsien kanssa!
    lumikki1@luukku.com

    VastaaPoista
  36. Nauttisin kaffet muorin kanssa <3 tiina.wilkman@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  37. kaverin kanssa kotona herkkujen kera tietysti. :)
    joszu94@hotmail.com

    VastaaPoista
  38. Ehdottomasti kaikkien ihanien kotiäitiystävieni kanssa, jotka kutsuisin meille päiväksi ja kahvihetki 12 kotiäidin ja ihanan määrän lapsia kanssa olisi onnistuva 😊 tulisi kahvikuppien äärellä jaettua ilot ja surut sekä vertaistuki. Lapsille herkkuja 😊 kotiäitiystäviå samaan aikaan nyt kanssani mammalomalla sen 12 ja kaikilla 2-3 lasta, eli meno olisi menevää mutta kahvi varmasti maistuu yöunista puutteellisille mammoille 😄 mukana arvonnassa tottakai!

    VastaaPoista
  39. Yksin rauhassa, ilman kiirettä, kun kukaan ei olisi vailla mitään. Äitin "suusta" varmaan itsekkäästi ajateltu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Hanna! Random.org arpoi sinut voittajaksi! Onnea! Laitatko minulle yhteystietosi osoitteeseen kakkutaikuri@luukku.com :)

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...