11.10.2014

Banaani-kinuski -juustokakku



Kinuskiset leivonnaiset jatkuu, tällä kertaa yhdistettynä banaaniin. Nam!

Hyydykekakut ovat erityisen vaivaton ja nopea keino loihtia vierasvaraa, tekoaika pakastimen kautta hyydytettynä oli tälläkin kakulla vain n. kaksi tuntia, eikä työvaiheitakaan ole kovin monta. Helppoa mutta herkullista.


Banaani-kinuski -juustokakku (24 cm rengas):

Keksipohja:

200g Digestiveä
70g voita
ripaus suolaa

-Murskaa keksit, sulata rasva, yhdistä kaikki ainekset. Lisään pohjaan yleensä suolaa, koska se tasapainottaa makeaa täytettä.
-Rasvaa kakkurengas ja "jauhota" tomusokerilla, näin rengas suorastaan liukuu pois ja reunoista tulee sileät.
-Levitä keksimuruseos kakkurenkaan pohjalle ja painele tiiviiksi. Alle kannattaa laittaa joko kakkupahvi tai pala leivinpaperia.

Banaanimousse:

4 kpl liivatelehteä
2 kpl isoa pilkullista banaania
1/2 sitruunan mehu
120g sokeria
400g maustamatonta Philadelphiaa
2.5dl vispikermaa

-Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
-Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen turvonneet liivatteet sekä sokeri. Muista puristaa liivatteista pois ylimääräinen vesi.
-Soseuta banaanit, lisää banaaneihin liivatemehu.
-Notkista tuorejuusto ja lisää siihen banaanisose+liivatemehu -seos.
-Vispaa vispikerma vaahdoksi, kääntele kerma tuorejuusto+banaani -seokseen.
-Kaada kakkurenkaaseen pohjan päälle. Hölskytä vuokaa varovasti, jolloin sinne kaadetun massan pinta tasoittuu.
-Laita pakastimeen jähmettymään siksi aikaa kun teet kiilteen.

Kinuskikiille:

1.5dl tomusokeria
0.5dl fariinisokeria
2dl kuohukermaa
1 kpl liivatelehti

-Laita kattilaan sokerit sekä kerma, keitä hiljalleen puolivalmiiksi kinuskiksi. Anna jäähtyä.
-Turvota liivate kylmässä vedessä, purista ylimääräinen neste pois ja lisää jäähtyneeseen kinuskiin.
-Kinuskin tulee olla alle 32 asteinen, jotta se ei sulata alla olevaa banaanimousse-osaa.
-Tarkista sormella, että banaaniosa on jähmettynyt, kaada kinuski varoen päälle, kääntele vuokaa varoen jotta kinuski levittyy tasaisesti ja laita takaisin pakastimeen jähmettymään. Kiilteen jähmettyminen vie enää pari minuuttia.
-Koristele kuten haluat, esimerkkikuvassa käytetty vispikermaa sekä Digestivejä.

Vinkki! Kinuskikiilteen voi hyvin tehdä kaksinkertaiseksi, jos oikein kinuskinhimoinen sattuu olemaan ;)



4 kommenttia:

  1. Kuulostaa mielenkiintoisen erilaiselta, pitääpä testata joku kerta!

    VastaaPoista
  2. Sattumalta tänne eksyin ja tätähän on pakko kokeilla! :p Banoffee kun sattuu olemaan herkkua..

    VastaaPoista
  3. Hyvää tuli, kiitos ohjeesta. Ohjeessa ei kerrota missä vaiheessa sokeri lisätään mousseen. Onneksi maistoin ja älysin jotain puuttuvan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Kiitos kun kerroit, en ole huomannut mutta korjataan :)

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...