9.10.2014

Kinuskinen korvapuusti-pitko


Mulla on joku kinuskinkeittely-vaihe menossa. Sitä kuluu nyt ihan tuhottomasti ja vielä on ideoita vino pino kokeiltavanakin. Alkaa varmaan pikkuhiljaa jo näkyä vyötärölläkin...

Tällä kertaa tein siitä pullaan erittäin herkullisen täytteen, jolla saa vaihtelua perinteiseen kaneli-korvapuustiin. Yksittäisten pullien sijaant leivoin korvapuusti-pitkon, joka on oikeastaan erittäin helppo tehdä, mutta jolla saa kivaa vaihtelua ja lisäksi pitkon leikkaamiseen ei tarvitse edes veistä.

Pullataikinaan löydät ohjeen täältä.


Kinuskitäyte:

250g kinuskia
100g ruokokidesokeria
200g voita
ripaus suolaa
100g vaniljakreemijauhetta
250g vaniljakreemiä (0.5dl vettä + 1.5dl kreemijauhetta)

-Pehmennä voi ja vatkaa kaikki ainekset ilmavaksi seokseksi
-Jaa pullataikina kahteen osaan, kaulaa levyksi ja jaa täyte tasaisesti kumpaankin kaulaukseen.
-Rullaa taikinamatot rullalle, merkkaa suorilla viilloilla puustien paikat kummallekin puolelle rullaa, eli n. 4 cm välein. Älä leikkaa pullia irti toisistaan, vaan jätä pullat toisiinsa kiinni keskeltä. Näin sinulla on yksi pitkä pötkö korvapuusteja.
-Paina korvapuustit kuten normaalisti.
-Anna kohota, voitele, sokeroi ja paista 180 asteessa n. 25 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Laitatko siis 100g vaniljakreemijauhetta ja lisäksi teet erikseen 0.5dl vettä + 1.5dl kreemijauhetta seoksen?
    Voisin huomenna tätä testata.
    ostitko ihan valmista kinuskia esim. pirkan sellanen purkki kuin pillimehussa niin on ainakin pirkalla myynnissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, juuri näin. Muuten tuleepi paakusta jos noin pieneen vesimäärään laittaisi kaiken jauheen. Olen keittänyt ihan itse kinuskia, maku ja koostumus paljon parempi. Nuo valmiit purkit yleensä löysempiä, mutta esimerkiksi keitetty kondensoitu maito kävisi myös hyvin.

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...