Koko kesä onkin vierähtänyt blogia päivittämättä. Kakkurintamalla on ollut niin kiireistä ettei tässä taloudessa ole paljon omaan tarpeeseen leivottu, saati uusia reseptejä kehitelty. Nyt syksyn tullen on kuitenkin taas enemmän aikaa panostaa myös tähän. Olin aivan varma että kolmen kuukauden hiljaiselo on karkottanut lukijat, mutta oli mukava huomata ettei kävijämäärät ole juurikaan laskeneet. Mukavaa että on vakiintunut lukijakunta!
Minulla on tänään syntymäpäivä ja jos tässä taloudessa jotain haluaa, pitää se leipoa itse. En osannut päättää kahden suosikkini välillä, joten yhdistin ne herkulliseksi porkkana-juustokakku pellilliseksi. Muhkeasta piirakasta riittää parillekymmenelle isot palat. Makuraadissa tänään oli sekä äitini että tätini ja molemmat (ehkä puolueellisesti) kehuivat tämän maasta taivaaseen.
Edit. 4.10.2016
Yleisön pyynnöstä lisäsin määrät desimittoina.
Edit. 4.10.2016
Yleisön pyynnöstä lisäsin määrät desimittoina.
Porkkanapiirakka:
250g/3dl fariinisokeria
150g/1.5dl kidesokeria
4 kananmunaa
400g/4.5dl rypsi-/rapsiöljyä (luit oikein)
450g/6.75dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl ruokasoodaa
1rkl kanelia
1tl jauhettua inkivääriä
1tl suolaa
1tl vaniljasokeria
450g/n.2.5 ISOA porkkanaa soseena tai raasteena
-Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.
-Levitä puolet seoksesta pellille leivinpaperin päälle.
-Tee tässä välissä juustokakkuseos valmiiksi.
Juustokakku:
250g/1prk maitorahkaa
200g/1prk maustamatonta Philadelphiaa
2 munaa
50g/0.5dl kermaa
100g/1dl sokeria
15g/1rkl maissitärkkelystä
30g/2rkl sitruunamehua
-Sekoita kaikki aineet yhteen. Älä vatkaa liikaa.
-Sekoita kaikki aineet yhteen. Älä vatkaa liikaa.
-Tiputtele lusikalla (isoja lusikallisia) puolet juustokakkumassasta sinne tänne porkkanamassan päälle.
-Tee samoin lopulle porkkanakakkumassalle.
-Ja vielä sama lopulle juustokakkumassalle.
-Halutessasi voi kevyesti marmoroida pintaa, mutta älä sekoita massoja liikaa tai niitä ei enää erota toisistaan.
-Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 35 minuuttia.
-Anna jäähtyä kylmäksi ennen kuorruttamista.
Kuorrute:
400g tomusokeria
100g huoneenlämpöistä voita
200g maustamatonta Philadelphiaa
-Sekoita tomusokeri ja voi murumaiseksi seokseksi.
-Lisää tuorejuusto ja vaahdota ilmavaksi (liika sekoittaminen löystyttää massan)
-Levitä pohjan päälle, palastele ja nauti!
Heip!
VastaaPoistaOlisiko ohjetta mahdollista saada desi- yms mittoina? :)
Lisätty tänään desimitat :)
PoistaKiitos tosi paljon! Viikonloppuna kokeiluun.. :)
PoistaOnnistuukohan mitenkään gluteenittomana? :D
VastaaPoistaKorvaa vehnäjauhot kaurajauhoilla ja lisää yksi muna vielä..?
PoistaPitäisi onnistua suoraan gluteenittomana. Katso määrää tehdessäsi, ei ainakaan vähempää kuin phje sanoo. Saattaa tarvita hieman lisää mikäli on kovin löysän oloinen massa :)
PoistaNäyttää ja kuullostaa taivaalliselta! Kokeiluun ehdottomasti.
VastaaPoistaNäyttää ja kuullostaa taivaalliselta! Kokeiluun ehdottomasti.
VastaaPoistaJos nämä määrät jakaisi esim. puoliksi, niin tulisiko siitä sitten sopivan kokoinen kakku pyöreeseen irtopohjavuokaan? :)
VastaaPoistaVuoan koosta riippuen, toki :) Huomioi tosin paistoajassa ja lämmössä, sillä mitä paksumpi kakku on, sitä kauemmin sen paistuminen kestää.
PoistaVoikohan tuon maissitärkkelyksen korvata jollain? :)
VastaaPoistaToisella tärkkelyksellä eli perunajauholla vaikkapa. Tai jättää sitten vain pois. Se toimii sakeuttajana mutta onhan massassa kananmunakin.
PoistaMitenköhän onnistuu tehdä muffari vuoissa??
VastaaPoistaKiitos vielä tännekin, oli taivaallista. Porkkanoiden määrästä: suosittelisin käyttämään painomittaa tässä kohdalla. Itselle tuo 450 g oli aikamoinen kasa suht isoja porkkanoita.
VastaaPoistaMuutenkin suosittelen käyttämään leipomisessa vaakaa. Leipominen on ollut digivaa'an ostamisen jälkeen paljon helpompaa/nopeampaa/tarkempaa kuin desimitoilla :)
Vaaka on kyllä ehdoton apuväline myös leipomisessa vaikka jotkut ihmiset ovatkin sitä vastaan. Desimitoilla voi myös onnistua hyvin, mutta paino on aina tarkempi määre ja kaikille sama.
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaMitäköhän öljyä olet käyttänyt?
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
PoistaMinuakin kiinnostaisi mitä öljyä olet käyttänyt? Ja laitoitko inkiväärin tuoreena vai kuivattuna?
VastaaPoistaTavan ruokaöljyä. Rypsi-/rapsi siis. Inkivääri kuivattua jauhetta.
PoistaTestiin ehdottomasti viikonloppuna �� näyttää niin herkulliselta��kiitos ohjeesta��täälläkin kiinnosstaa mitä öljyä...soseutitko vai raastitko porkkanat.. miten tuo juustokakkumassa tehdään,sekoitetaanko siinäkin vain kaikki ainekset?
VastaaPoistaLisätty tarkennukset ohjeeseen. Ihan siis normaalia ruokaöljyä, olen tehnyt sekä soseella että raasteella. Juustokakkumassa sekoitetaan vain hyvin yhteen.
PoistaEn harmikseni onnistunut glut leivonnassa. Porkkanakakkumassa oli ilmeisesti liian löysää (450g jauhoja, 4munaa) mitä en ymmärtänyt uuniin laittaessa, jolloin piirakka jäi höllyväksi ja sitten pinta lopulta paloi. Huomenna uusi yritys.
VastaaPoistaGluteenittomassa versiossa pitää lisätä jauhojen määrää.
PoistaVoiko pakastaa?
VastaaPoistaMä paikastin kuorrutettuna ja ei mennyt miksikään - oli jopa mehevämpää viikon pakkasessa olon jälkeen.
PoistaVoi hyvin pakastaa.
PoistaOnkohan mulla vaa'assa vikaa, kun jauhojen gramma- ja desimitat ei täsmää sinne päinkään. Tavallisia jauhoja käytin. Viimeksi tein desimitoilla ja onnistui enemmän kuin hyvin. Nyt ajattelin punnita, mutta päädyin desimittoihin, kun useamman desin eron huomasin. Taarata muistin kyllä.
VastaaPoistaEro johtuu ihan mittaajasta, siksi en desimittoja suosi itse ollenkaan. Yhden desi on vähän vajaa, toisen desi on tiivis tasainen, kolmannen kukkurallinen ilmava. Olen desit mitannut punnitsemalla ensin raaka-aineiden määrät ja sen jälkeen siirsin ne desin mittaan. Paino on aina tarkempi mitta.
PoistaMikähän meni pieleen...taikina oli "liisterimäistä" ja marmorointi hankala tehdä. Onko ohje isolle pellille, tuli vain ohut kerros taikinaa. Miten onnistunkin mokaamaan..
VastaaPoistaMinkä kokoiselle uunipellille olet tämän tehnyt? Niissä voi olla isoja eroja. Mun uunissa on sisämitoiltaan 33*43cm pelti. Joudun aina isontamaan piirakkataikinat.
VastaaPoistaTämä oli aivan ihanaa herkkua! Tein tätä viikonloppuna eikä tätä paljoa pellillisestä jäänyt, kun oli vanhin tytär perheineenkin kahvilla.
VastaaPoistaSain viime viikolla tuttavani tekemänä tällä ohjeella palan kakkua, se oli todella taivaallisen suussa sulavaa :) Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaSiis tässäkö ei vaahdoteta sokereita ja munia erikseen? Ehdin jo lyödä kaikki sekaisin, ihmettelin vain.
VastaaPoistaOnpa herkullisen näköinen! :) Minkä kokoiselle pellille ohje on? Sulatetaanko pakastettu kakku huoneen lämmössä? Mietin jos tekisin ja pakastaisin ilman päällistä, tuleeko kakusta vetinen sulaessaan? Olen aloittelija leipomisessa niin ei oikein kokemusta näissä asioissa.. :)
VastaaPoistaMillä kananmunat voisi korvata tässä reseptissä kuitenkin maun pysyessä suht samana?
VastaaPoistaSamaa mietin kun muna allergiaa perheessä? Niin herkulliselta kuulostaa et menee kokeiluun. ��
PoistaVoikoha näitä pakastaa? ��
VastaaPoistaVoi pakastaa :)
VastaaPoistaKysyisin samaa kuin muutama aiempikin eli onko sulla minkä kokoinen pelti käytössä?
VastaaPoistaTaivaspiirakkaa - sanoi 8v poikani joka ei niin erimoisista herkuista välitä ;) Niin on!! Meillä on muuten 60cm uuni, ja aika iso pelti, tuli ihan reilun paksu tällä ohjeella, jos pieni pelti niin pienentäisin taikinaa!
VastaaPoistaVoi JUKU tämä on NAMIA!!!! Ah!! Kiitos reseptistä! <3
VastaaPoista– Lola
Juustokakkumassasta tuli kyllä niin lirua ettei sitä voinut lusikoida. Missähän meni vikaan? ��
VastaaPoistaMulla kävi samoin. Aivan lirua oli..ei aiva tullu kuvan moinen mutta hyvää on!
PoistaParas porkkanapiirakka ikinä, kiitos!
VastaaPoistaHyvää tuli! Käytin öljyn sijasta margariinia ja maissitärkkelyksen sijasta ohratärkkelystä. Pellin koko oli 35x38 cm. Pohja kohosi hienosti ja paistumista seuratessa jännitti jo tuleeko reunojen yli. Nippa nappa pysyi sisällä. Jäähtyneenä pohjan paksuus oli 3 cm. Kuorrute oli ehkä turhankin makeaa (laitoin tomusokeria no 6,5 dl). Nappasin pakastimesta punaherukoita ja kokeilen huomenna toisiko ne sopivasti vastapainoa kuorrutteen makeudelle. Kiitos hyvästä ohjeesta! :-)
VastaaPoistaOnnistuu hienosti myös gluteenittomana! tein tällä kertaa ilman juustokakkuosuutta, ja sulatejuustopäällisellä, tuli niin herkullista että piirakka oli kadonnut alle vuorokaudessa :D
VastaaPoistaMoi! Onpa todella ihana idea : kaksi herkkua samassa lusikallisessa...🙂 Mietin tuota sokerin yhteismäärää!? Se kuulosti hirmu paljolta!
VastaaPoistaVoisiko fariinisokeria laittaa vain 1.5 dl ja hienoa sokeria 1.5 ? Riittäisikö se silti tuomaan sopivan makeuden?