28.4.2015

Omenaistakin omenaisemmat Omenapalat


Toisinaan tälläiset "mä vähän vaan kokeilen mitä tästä tulis" -periaatteella tehdyt leivonnaiset on juuri niitä parhaita. Onneksi kirjoitan aina ne kokeilutkin ylös, siis mitä niihin tungin, että voi sitten jatkojalostaa. Tai ainakin yrittää. Tällä kertaa kaapissa oli purkinloput omenasosetta ja ajattelin käyttää sen pois. Se jäi näistä Candy Apple -Cupcakeista, jotka taannoin tein. Meillä kun ei omenalle oikein kysyntää muuten ole, enkä tykkää ruuan haaskuusta. Parempi ainakin yrittää käyttää se johonkin, kuin suoraan heittää pois.

Lopputulos on erittäin mehevä, kostea ja omenainen. Melkeinpä tosiaan omenaisempi kuin... No, omena. Eikä tähän tarvitse kuin yhden kulhon: kamat sinne, sekaisin ja uuniin.



Omenapalat:

 3dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
100g voisulaa
1dl öljyä
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
4dl (X-tra) omenasosetta
2 kpl M-koon kananmunaa

-Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään.
-Kaada n. 32 x 22 irtoreunavuokaan leivinpaperin päälle.
-Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia kunnes kypsä. Kokeile tikulla keskeltä kypsyys.
-Anna jäähtyä ja jäähtyneenä käännä nurinpäin toisen pellin+paperin avulla. Peltiä vasten ollut pinta kuorrutetaan (tasaisempi).


Kuorrutus:

1dl vispikermaa
40g omenasosetta
2 levyä Pandan valkosuklaata
pari palaa tummaa suklaata marmorointiin

-Kuumenna kerma ja omenasose. Lisää suklaat ja anna sulaa tasaiseksi.
-Sulata tumma suklaa valmiksi raitoja varten. Laita se spritsipussiin odottamaan.
-Levitä kuorrute pohjan päälle, tee raidat tummalla suklaalla ja marmoroi tikulla/veitsellä/tms.
-Siirrä kylmään että kuorrute kovettuu, leikkele paloiksi ja nauti!



7 kommenttia:

  1. Voi että, Sinulla on kyllä ihania nämä reseptit. :) Täytyypä joskus testata noita. Näyttävät ja maistuvat varmasti hyviltä! :)

    VastaaPoista
  2. Voikohan tähän käyttää itsetehtyä omenahilloa :O?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi mutta sokeri määrää pitää silloin vähentää. Soseessahan ei ole sokeria.

      Poista
  3. Mitäköhän nämä tykkäävät pakastumisesta?

    VastaaPoista
  4. Pystyisköhän laittaan ihan uusia omppuja pilkottuna taikinaan? Vai pitääkö ne vähän keittää soseeksi?

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...