26.10.2010

Valkosuklaa-mansikka -rahkapiirakka


Niin hyvää ettei sanotuksi saa...



Pohja:

100 g voita tai margariinia
1 muna
1 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

Sulata voi/margariini. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (myös vehnäjauhot, mannasuurimot jne. käy jos korppujauhoja ei ole) piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 10 minuuttia.



Täyte:

1 prk (250 g) rahkaa
1 dl kuohukermaa
0.5 kpl vaniljatankoa
0.5 dl sokeria
500 g mansikoita
100 g valkosuklaata

Jos haluat piirakasta rahkaisempaa, tee kaksinkertainen täyte ja vähennä mansikoiden määrää. Tässä versiossa rahkan maku jää enemmän taka-alalle.

Kiehauta kerma vaniljatangon kanssa. Poista tanko ja sekoita keskenään kerma, sokeri ja rahka.



Sulata mansikoita hieman, ne saa olla kohmeisia, muttei umpijäisiä. Levitä mansikat esipaistetun pohjan päälle. Painele mansikoita hieman taikinaan. Levitä päälle paloiteltu valkosuklaa. Kumoa päälle rahka-kerma -seos ja levitä tasaiseksi.

Paista piirakkaa 200 asteessa 30 minuuttia. Anna jäähtyä kylmäksi ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

  1. Täytyy kyllä kokeilla tätä, mutta vadelmien kanssa. En tykkää nimittäin mansikoista. :)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa oli...tein tällä ohjeella pienin muutoksin.

    VastaaPoista
  3. Tein eilen äidille äitienpäiväksi tällaisen ja oli muuten erittäin hyvää! Sai paljon kehuja :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...