3.11.2010

Kinkku-pekoni muffinssit


Ukon toiveesta tein suolaisia muffinsseja, pääsin samalla testaileen uutta muffinssivuokaani joka maksoi Lidlissä peräti 5e.

Kuulemma leivon vaan kaikkea makeaa... Mistähän johtuu? :D


Taikina (24 kpl):

4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1.5 tl valkosipulijauhetta
1.5 tl paprikajauhetta
2 tl leivinjauhetta
100 g juustoraastetta
2 munaa
2.5 dl ruokakermaa
0.5 dl öljyä
Felix mustapippuriketsuppia
1 pkt pekonia
puolikas paprika
sipulia
200-300 g kinkkurouhetta

Sekoita jauhot, mausteet, leivinjauhe ja juustoraaste keskenään. Lisää munat ja kerma sekä öljy, sekoita hyvin.

Pilko pekoni, sipuli ja paprika. Paista niitä pannulla kunnes pekoni on kypsää, ja paprikat ja sipulit pehmenneet.

Lisää pekoni, paprika, sipuli ja kinkkurouhe taikinaan. Lorauta ketsuppia mukaan ja sekoita tasaiseksi.

Annostele muffinssivuokiin. Vuoat saavat olla melkein täynnä, sillä tämä taikina ei nouse niin hirveästi että se valuisi yli reunojen. Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa 20 minuuttia. 

Muffinssit irtoavat nätisti paperivuoista kun niiden antaa jäähtyä rauhassa.

Muffinsseihin saa vaihtelua vaihtamalla kinkun esim. jauhelihaan tai pilkottuihin kanasuikaleisiin. Juustona voi käyttää esim. tuorejuustoa tai aurajuustoa. Kasviksia voi vaihdella ja kokeilla vaikkapa ananasmurskaa. Eli vain mielikuvitus on rajana!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...