9.11.2010

Sweet Chili -pitsaset


Lisätään nämäkin tänne, vaikkei näistä kovin kauniita tullutkaan. Makua tosin oli sitäkin enemmän! Suosittelen kokeilemaan.

Aluperäinen idea siis oli tehdä pizzakierteitä, mutta kaulitsin pitsapohjan liian ohueksi, jolloin se ei kestänytkään rullaamisen jälkeistä leikkausta, vaan jokainen pala romahti kasaan. Tämä olikin onni onnettomuudessa, sillä pitsapohjasta tuli todella rapeaa, eikä se jäänyt sellaiseksi taikinamaiseksi niinkuin yleensä (ainakin minulla) käy. Lisäksi täytettä oli mukavasti kaikkialla, kun täytteet rullataan taikinan sisään.

Anoppi oli tälläisiä tehnyt, hieman eri täytteellä, mutta häneltä sain idean Sweet Chili -kastikkeen käytöstä. Kiitokset anopille!



Pitsapohja:

1 pss kuivahiivaa
2 dl vettä
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
4 rkl öljyä

Kaikki ainekset sekaisin, muista kädenlämpöinen vesi. Taikina kohotellaan kaksinkertaiseksi.

Kohonnut taikina kaulitaan ohueksi suorakaiteen malliseksi levyksi.



Täytteet:

Sweet Chili -kastiketta
400 g jauhelihaa
200 g salamirouhetta
1 pss Emmental-raastetta
pizzamaustetta, jauhelihamaustetta

Levitä Sweet Chili -kastiketta ohuelti kaulitun pitsapohjan päälle.

Paista jauheliha ja mausta se jauhelihamausteella. Levitä pitsapohjalle.

Lisää salamirouhe ja ripottele päälle juustoraaste (säästä hieman juustoraastetta ripoteltaviksi valmiiden pitsasten päälle).

Ripottele juuston päälle pitsamaustetta.

Rullaa taikina rullaksi ja leikkaa siitä n. 3 cm paksuisia siivuja, jotka siirretään varovasti uunipellille.

Ripottele pitsasten päälle loppu juustoraaste.

Paista pitsasia 225 asteessa 12 minuuttia.

Edit. 11.11.2010
Ensi viikolla teen näitä Cheddar-juustolla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...