5.5.2015

Kolmen aineen jäätelö ilman konetta



Etkö omista jäätelökonetta mutta haaveilet silti kermaisesta, herkullisesta kotitekoisesta jäätelöstä ilman vaivaa? Kolmen aineen jäätelöllä se onnistuu! Suutuntuma on yhtä sileä kuin kaupan jäätelössä, ilman hileentymistä. Tätä jäätelöä voit tuunata mielinmäärin, makuvariaatioita on loputtomiin! Karkit, suklaa, laku, kinuski, marjat, hedelmät, pähkinät, aromit... 

 Reseptillä syntyy litran verran herkkua, joka ei kauaa pakastimessasi säily.

Edit. 7.6.2015 Jäätelön kannattaa antaa hetki sulaa ennen pallottelua, jos se on kovaa. Jäätelö kuin jäätelö, myös kaupan jäätelö, on kivikovaa jos pakastin on tarpeeksi tehokas.



Cookies&Cream -jäätelö:

(Jäätelön perusresepti:)

6dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa (304ml)
0.5dl glukoosisiirappia

Lisäksi:

1 pötkö Dominoita

-Laita kulhoon kondensoitu maito, glukoosisiirappi ja kerma. Vaahdota vaahdoksi.
-Murskaa keksit, kääntele jäätelömassaan.
-Kaada massa pitkänomaiseen matalaan astiaan ja pakasta ainakin 4 tuntia, kunnes jäätynyt myös keskeltä.

Vinkki! 
-Vaniljajädeä saat kaapimalla siemenet vaniljatangosta mukaan massaan.
-Makeutta taittaa ripaus suolaa.



Blogiringillä on muuten menossa tämmöinen kiva skaba, jossa olen itsekin ehdolla. Käyhän siis antamassa äänesi minulle, niin olet mukana arvonnassa jossa voit voittaa Arabian kattauksen (arvo 350e).



22 kommenttia:

  1. Onko tuo kondensoitu maito laktoositonta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole, mutta Pullahiireltä löytyy ohje siihen miten sitä voi tehdä itse :)

      Poista
  2. Oi kuulostaa hyvältä! Täytyy kesällä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta. Ei tarvitse oottaa edes kesään, voit fiilistellä jo nyt ;)

      Poista
  3. Hei. Mistä tuota kondesoitua maitoa voi ostaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kondensoitua maitoa saa ainakin isommista marketeista, paikka vähän vaihtelee. Prismassa sitä on Venäjä-teemahyllyllä, Citymarketeissa leivontahyllyllä ja joissain kaupoissa säilykehyllyllä kookosmaidon vieressä.

      Poista
  4. Heii! Ajattelin kysyä, onko sinulla tiedossa hyvää hedelmäistä hyydykekakun ohjetta? :) haluaisin siis että täytteessä olisi jotain hedelmäsosetta tms. Ja haluaisin että kakku olisi aika neutraali väriltään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä on neutraali? Limehyydyke jää valkoiseksi lukuunottamatta kiilettä päällä mikä on yleensä vaaleanvihreä. Mangososeesta saa myös vaalean kellertävän. Hillohyllyllä on Bonnen mangososetta mitä kannattaa käyttää ennemmin kuin Pilttejä. Piltit sisältää niin paljon vettä että maku jää laimeaksi.

      Poista
  5. Hei, onko ihan "normaalia" että jäätelö on niin makeaa että oksennus ei ole kaukana? :D laitoin noin desin verran mangososetta (bonne) kun sattui jäämään viikonlopulta mutta eipä auttanut asiaan se. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on toki makeampaa kuin kaupan jäde, mutta se on makuasia mikä on sitten liian makeaa :) Voit joko vähentää glukoosin määrää tai lisätä kermaa, mutta se vaikuttaa rakenteeseen. Joissakin resepteissä jäätelö tehdään vain kondensoidusta maidosta ja kermasta, en ole itse sitä kokeillut millainen rakenne siinä on muuta se olisi ainakin vähemmän makea :)

      Poista
  6. Tarviiko tätä käydä sekottelemassa kesken pakastuksen? Vai voiko antaa olla pakastimessa omissa oloissaan yön yli?

    VastaaPoista
  7. Kiitos reseptistä!
    http://heidinhullutuksia.blogspot.fi/2015/06/patkis-susupala-jaateloa.html

    VastaaPoista
  8. Moikka! Tarvitseeko tähän välttämättä tota siirappia, vai voiko laittaa esim. Sokeria?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sokeri ei aja samaa asiaa. Glukoosin voi jättää poiskin mutta sillon jäätelön täytyy antaa sulaa ennenkuin sitä pystyy käsittelemään.

      Poista
  9. Hei! Onnistuisko jätski, jos tekis siitä valmiista kinuskista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu. Sitten se on vaan kinuskin makuista kylläkin.

      Poista
  10. Mitähän mahdoin tehdä väärin, kun ei kerma, glukoosisiirappi ja kondensoitu maito vaahtoutuneet? Puoli tuntia vispasin ja sitten luovutin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minkä merkkinen kerma ja kondensoitu? Eihän ole päässyt lämpenemään missään vaiheessa? Kermoissa on joskus maanantaikappaleita.

      Poista
    2. Karrageeniton Arla luomu kuohukerma. Kondensoidun maidon merkkiä en muista, sokeroitu oli, kun sokeroimatonta en löytänyt. Ei ole päässyt lämpenemään, kylmäkassissa kuljetettu 10min kotimatka autolla ja heti jääkaappiin.

      Poista
    3. Kondensoitua maitoa ei sokerittomana saakaan. Se on kasaan keitettyä maitoa ja sokeria. Olihan se kuitenkin varmasti kondensoitua maitoa ettei evaporated milkiä joka ei tähän käy? En valitettavasti nyt osaa sanoa mikä meni pieleen, kerman kanssa on joskus ihan henkimaailman asioita nämä, sääkin kun vaikuttaa, uskomatonta mutta totta.

      Poista
    4. Kyllä oli kondensoitu maito, pistin vielä varmistukseksi googlehakuun ja tämä oli käyttämäni kondensoitu maito https://www.foodie.fi/entry/markomilk-397g-makeutettu-kondensoitu-maito/4770209043431

      Täytyy testata ensi kerralla vispata kerma ensin ja sekoittaa glukoosisiirappi ja kondensoitu maito sitten sekaan, paljon löytyy tälläkin ohjeella itsetehtyjä jäätelöitä. En vielä luovuta :)

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...