Sokerimassarusettiin on kyselty ohjetta. Se on niin helppo ja nopea tehdä että tässäpä tuo:
Kaulitaan massa ohueksi ja leikataan siitä halutun kokoinen kaistale massaa.
Käännetään päät keskelle jotta saadaan keskikohta.
Leikataan keskeltä kahteen osaan.
Kumpikin rusetin pää käännetään mutkalle...
Näin.
Nyt on kumpikin pää rypytetty.
Tasataan päät ja liimataan vastakkain.
Keskikohtaan tulee oma suikaleensa. Katso leveys siten ettei se peitä rusetin lenkkien "rypytyksiä" kokonaan. Pituutta sen verran että menee ympäri.
Keskinauhan päät rypytetään samoin kuin rusetin simukoiden.
Kas näin.
Mallataan vielä ettei ole ihan liian pitkä.
Rusetti kasataan nurinpäin. Keskinauha ensin nurinpäin, siihen liimaa ja rusetin yhteenliimatut silmukat päälle. Taita keskinauhan hännät rusetin taakse.
Vielä voit muotoilla. Esim. silmukoita kannattaa tässä vaiheessa availla ja hieman venyttää nurkista ulospäin.
Liitetään vielä nauhat kumpaankin sivuun.
Kakun alareunaan tulevaa rusettia ei tarvitse, eikä oikeastaan kannatakaan tehdä etukäteen. Suoraan kakkuun tehtynä se on varmasti oikean muotoinen aina.
Kiitos vinkistä! Itse olen tehnyt ilman rypytyksiä, mutta niin tulee aika litteä. Tämä on paljon ihanampi!
VastaaPoista