16.12.2015

No bake fudge



Jottei joulunamien valmistuksessa vaihtoehdot loppuisi kesken, on tässä kolme äärettömän helppoa Fudge-ohjetta samassa. Ohjeet ovat ns. no-bake -versioita, eli ne eivät vaadi minkäänlaista keittämistä, tai mittareita lämpötilan seurantaan.

Suklaapohjaiset fudget ovat koostumukseltaan samettisia ja suussa sulavia, suutuntuma on erilainen kuin keitetyssä fudgessa joka on kiteinen, kuivempi ja murenevampi. Koska näissä fudgeissa on suklaata, suosittelen niitä säilytettäväksi viileässä tarjoiluhetkeen, jotta ne eivät turhaan pehmene huoneenlämmössä.

Edit 18/12/15 Lahjaksi pakkaamisesta tuli kyselyitä. Jääkaappisäilytys ei siis ole pakollinen, mutta viileä suositeltavaa ettei tule ikäviä yllätyksiä. Jokaisen kodin sisälämpötila kun on erilainen. Testasin  tosin asian ja annoin palan olla yön yli huoneenlämmössä eikä se pehmennyt niin merkittävästi että palat eivät pysyisi kasassa tai jäisi kiinni toisiinsa.



Dominofudge:

1prk (~ 400g) kondensoitua (keittämätöntä) maitoa
3rkl kermaa
1mm suolaa
450g Pandan valkosuklaata
1 pötkö Dominoita

-Kuumenna kattilassa kondensoitu maito, kerma ja suola.
-Lisää pilkottu suklaa ja anna suklaan sulaa, kääntele sekaisin.
-Murskaa Dominot käsin epämääräisiksi paloiksi. Lisää noin puolet fudgemassaan.
-Kaada kevyesti öljytylle leivinpaperille uuni- tms. vuokaan.
-Ripottele päälle loput dominot.
-Vie kylmään jähmettymään muutamaksi tunniksi.



Cappucino-fudge maistuu ihanasti kahville. Kahvi ja suklaahan sopii täydellisesti yhteen, joten mitäpä muuta voi odottaa kuin täydellistä makunautintoa.



Cappucino-Fudge:

1 prk kondensoitua (keittämätöntä) maitoa
3rkl kermaa
1mm suolaa
150g maitosuklaata
250g Pandan tummaa suklaata
2pss (á 12.5g) Nescafe Cappucino-juomajauhetta (ei kapselikahvia)

-Kuumenna kattilassa kondensoitu maito, kerma, suola.
-Lisää Cappucino-jauhe ja anna liueta seokseen.
-Lisää paloiteltu suklaa ja kääntele sekaisin.
-Kaada kevyesti öljytylle leivinpaperille uuni- tms. vuokaan.
-Vie kylmään muutamaksi tunniksi jähmettymään.



 Fazeriina-Fudgesta tuli oma suosikkini, tämä maistuu reippaasti appelsiinille ja suklaalle. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!



Fazeriina-fudge:

1prk kondensoitua (keittämätöntä) maitoa
3rkl kermaa
1mm suolaa
1 appelsiinin kuori
200g Fazeriina-suklaata
245g Pandan tummaa suklaata

-Kuumenna kattilassa kondensoitu maito, kerma, suola.
-Raasta sekaan appelsiinin kuori mahdollisimman hienolla terällä (pientä raastehippua, ei isoja suikaleita).
-Lisää pilkottu suklaa ja anna sulaa, kääntele sekaisin.
-Kaada kevyesti öljytylle leivinpaperille uuni- tms. vuokaan.
-Vie kylmään muutamaksi tunniksi jähmettymään.

Edit. 18/12/15 korjattu virhe suklaan määrässä.


Vinkki!
-Voit käyttää myös erilaisia silikonisia muotteja erilaisten muotojen luomiseksi.


20 kommenttia:

  1. Mitataanko suolan määrä mauserilla vai riittääkö viivotin? Täytyy panna nämä kokeiluun nyt joulun alla :p:)

    VastaaPoista
  2. Oi tää on törrkeeen hyvä resepti. Kokeilin eilen valkoista, appelsiinilla,karpaloilla ja manteleilla maustettuna. Hyvääää tuli!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo. Kuulostaapa hyvältä. Joo ei ole mikään ihme ettei meillä ole enää kuin murut jäljellä.

      Poista
  3. Mikä on kerman tehtävä dominofudge ohjeessa? Mä tein viime vuonna muuten samoin, mutta en laittanut kermaa ja hyvää tuli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitus hieman pehmentää massaa ja taittaa ällömakeutta pois.

      Poista
  4. Voiskohan tuota tehdä geisha-suklaasta? Jättäis appelsiinikuoren pois. Mikseipä voisi 😊

    VastaaPoista
  5. Minkä kokoiseen vuokaan tämä kannattaa tehdä? :)

    VastaaPoista
  6. Paljon maitoa pitää laittaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Törkeen hyviä nuo valkosuklaa-dominofudget! :P Kauan ne säilyy jääkaapissa?

      Poista
    2. Pari viikkoa. Voi myös säilyttää huoneenlämmössä mutta suojattuna, pinta kuivuu helposti.

      Poista
    3. Kiitos vastauksesta ja oikein makoisaa joulua! :)

      Poista
  7. Hei! Koitin tehdä noita dominofudgeja Peak-merkkisestä kondensoidusta maidosta ja nyt ei oikein hyydy tuo massa,että voiko noille tehdä enää mitään? Ollut yön yli jääkaapissa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olethan varma että luki nimenomaan kondensoitu maito ettei makeutettu maitotiiviste? Ne eivät ole sama asia ja veikkaan että syy löytyy tuosta käyttämästäsi maidosta.

      Poista
  8. Äh,no olihan se maitotiivistettä..Voiko tuota massaa syödä nyt ollenkaan/mitä sille/siitä voisi tehdä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm. Jonkin sortin juustokakun varmaab soveltaisin niin ei mene hukkaan. Kermaa ja tuorejuustoa sekaan, sokeria ei varmaan tarvii ;)

      Poista
  9. Ok,katsotaan osaanko :D Kiitos!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...