26.11.2010

Cheddar-keksit


Annan keittiössä tehtiin tälläisiä ja ajattelin sitten ukolle pyöräyttää vähän suolaista. Itse en niin suolaisen perään ole, aikamoinen nami-hiiri kun olen, mutta täytyy todeta että näitä ei ehkä enää ole kun iltavuorolainen kotiutuu... No, saahan noita tehtyä lisää. 

Oli muuten todella helppo ja nopea resepti! Taikinan teko vei korkeintaan 5 minuuttia yleiskoneella. Koko homma puolisen tuntia.

Tein kahdenlaisia keksejä. Seesamin siemenillä varustettuja ja toisiin ripottelin päälle suolaa saadakseni enemmän Tuc-keksimäisen maun. Nämä seesamin siemen -versiot on tarkoitettu syötäväksi esim. tuorejuuston tms. kanssa. Ihan hirveästi makua niissä ei pelkiltään ollut, siispä ensi kerralla lisään sekaan hieman mausteita. Esim. paprikajauhetta ja valkosipulia. Nuo suolaiset sen sijaan muistuttivat aikalailla Tuc-keksejä.



Keksitaikina (25 kpl):

1.5 dl vehnäjauhoja
0.5 dl maissijauhoja
1 tl seesamin siemeniä
maustemitta suolaa
maustemitta leivinjauhetta
60 g voita tai margariinia
2 dl = n. 100 g cheddaria
4 rkl vettä

muna voiteluun

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Pilko sekaan voi tai margariini. (Maun puolesta suosittelisin ihan oikeaa voita.) Nypi voi kuivien ainesten sekaan.

Raasta cheddar. Sulatejuustoversio ei siis käy, vain aito 'kova' cheddar. Saa ainakin Citymarketeista ja Prismoista. Sekoita juustoraaste voi-jauho -seokseen.

Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.

Kääri taikina kelmuun ja laita se kylmään hetkeksi kovettumaan.

Kauli taikinasta n. 2-3 mm ohut levy, josta leikkaat n. 5 cm x 5 cm neliöitä.

Laita neliöt uunipellille ja voitele ne munalla johon on sekoitettu hieman vettä.

Pistele haarukalla tms. reikiä kekseihin, etteivät ne nouse uunissa.

Ripottele pinnalle hieman seesaminsiemeniä tai vaihtoehtoisesti suolaa. Suolan voi lisätä myös heti paiston jälkeen.

Paista 200 asteessa n. 13 minuuttia.



3 kommenttia:

  1. Mun on kyllä pakko kopsata tää ohje ittelle että pääsen makustelemaan on niin herkullisen näköisiä. Linkitin blogisi samalla suosikeihini jos käy?

    VastaaPoista
  2. Tottakai käy! :)

    Tulipa tuossa vielä mieleeni että valmiiden keksien päälle voisi ripotella maustetta sen sijaan että laittaisi suoraan taikinaan. Muistaakseni Tuceissakin on mm. paprikajauhe päällä.

    VastaaPoista
  3. Nämä sopivat varmasti hyvin vaikka glögin kanssa:) Itse ajattelin kokeilla viikonloppuna samantyyppisiä ihan lehtitaikinasta...jos flunssa vähän helpottaa:)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...