14.10.2014

Tuplasuklaa-muffinssit valkosuklaakuorrutteella



Nämä superhyvät suklaamuffinssit ovat tämän perheen luottoresepti, kuorrute vain vaihtuu. Muffinssit ovat kuohkeita ja meheviä ja kohoavat komeasti uunissa. Ei enää lätsähtäneitä muffinsseja, vaan mahtavan muhkeita!

Nämä muffinssit ovat aika lähellä Arnoldsin omia suklaamuffinsseja. Olen aiemmin tämän resptin postannut, mutta kuvat ovat mitä ovat, kun en vielä silloin tarpeeksi hyvää kameraa omistanut. Postaus löytyy täältä, muutkin ovat kokeilleet ja kehuneet. Kokeile sinäkin!


Tuplasuklaamuffinssit (12 kpl isoja):

200 g voita
50 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
3 munaa
4.5 dl jauhoja
1 rkl kaakaota
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
100 g valkosuklaata paloiteltuna
100g tummaa suklaata paloiteltuna

-Sulata voi kattilassa. Lisää 50g tummaa suklaata ja anna suklaan sulaa voin sekaan.
-Sekoita keskenään jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
-Vaahdota munat ja sokeri.
-Lisää munasokerivaahtoon kahdessa erässä vuorotellen jauhot ja maito, aloittaen jauhoista.
-Lisää voi-suklaa -seos ja sekoita tasaiseksi.
-Lisää pilkottu suklaa ja kääntele sekaisin. Suklaata ei kannata jättää kovin isoiksi paloiksi, sillä silloin ne valuvat pohjalle ja palavat. Massa ei jaksa kannatella niitä.
-Annostele massa tasan isoihin muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 15 minuuttia.
-Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
-Vinkki! Triplasuklaaseen vaihda rouhittu tumma suklaa maitosuklaaseen.

Valkosuklaakuorrute:

200g maustamatonta Philadelphiaa
1.5dl tomusokeria
130g Pandan valkosuklaata
2dl vispikermaa

-Notkista tuorejuusto yhdessä tomusokerin kanssa, kunnes seos on kermaista.
-Lisää sulatettu valkosuklaa ja jatka vaahdottamista hetken aikaa.
-Vaahdota kerma ja kääntele se tuorejuusto+suklaa -seokseen.
-Pursottele muffinssien päälle.
-Nauti! Lasillinen kylmää maitoa kylkeen.



2 kommenttia:

  1. satunnainen vierailija20.10.2014 klo 8.13

    Nämä oli hyviä ;). Kuorrutteeseen laitoin kerman kera appelsiinilla maustettua tuorejuustoa ja kinuskikastikkeen loput (0,5 dl), toimii niinkin ;). Vinkkinä, että tuorejuuston voi vatkata suoraan kerman kanssa kupissa, niin säästyy tiskiä. Kokeiltu nyt monta kertaa ja aina toimii!

    VastaaPoista
  2. Täytyy kokeilla! Pysyykö kuorrutus muffinssien päällä hyvin, ettei valu pois/lässähdä esimerkiksi seuraavana päivänä leipomisesta?

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...