22.9.2015

Apple Crumble Cake


Omenaa, kanelia, muruseosta, vaniljaa, ja karamellia. Niistä on tämä kakku tehty.

Pohja koostuu kahdesta kosteasta päällekäin pinotusta omenakakusta, eli suomalaisittain omenapiirakasta. Välissä ja päällä on itsekeitettyä voi-vanilja -kiisseliä sekä valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa. Helppo ja nopsa juhlapöydän nakukakku, joka muuntautuu helposti eri makuiseksi vaihtamalla omenat vaikkapa mustikkaan. Ohje toimii hyvin myös pelkkänä herkullisena omenapiirakkana ilman sen kummempaa säätämistä.
 



Omenapiirakka (2x20cm vuoka):

200g sokeria
200g jauhoja
2 munaa
100g maitoa
100g öljyä
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2tl kanelia
0.5tl suolaa

4 keskikokoista omenaa
1rkl sitruunamehua

muruseos:

1dl sokeria
2dl jauhoja
50g voisulaa

-Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja jaa massa kahteen vuokasprayllä voideltuun irtopohjavuokaan.
-Pilko omenat kuorineen kuutioiksi ja lisää sitruunamehu tummumista estämään.
-Jaa omenakuutiot tasan kahden piirakan päälle.
-Valmista muruseos sekoittamalla ainekset yhteen murumaiseksi seokseksi, jaa tasan kahden piirakan päälle.
-Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia uunin alatasolla.
-Anna jäähtyä huoneenlämpöön. Valmista tällä välin voi-vanilja -kiisseli.



Voi-vanilja -kiisseli:

200g maitoa
200g kermaa
65g sokeria
1 muna
20g maissitärkkelystä
20g vaniljasokeria
50g voita

lisäksi tarvitset:

0.5 purkkia valmista keitettyä kondensoitua maitoa
tai
vastaava määrä kinuskia/paksua kinuskikastiketta

-Lisää kattilaan maito, kerma, sokeri, muna ja tärkkelys. Keitä kunnes seos sakenee selkeästi paksuksi (vanukasmainen) ja ota heti pois levyltä.
-Sekoita sekaan vaniljasokeri, siivilöi kiisseli puhtaaseen astiaan ja lisää voi.
-Anna jäähtyä huoneenlämpöön. Laita päälle kelmu aivan kiinni kiisseliin jotta pinnalle ei synny kuorta.

-Kokoa siirtämällä toinen jäähtyneistä kakuista kakkulautaselle ja pursottamalla sen päälle vaniljakiisseliä ja/tai kinuskia. Laita sitten toinen pohja tämän päälle ja koristele myös sen pinta.

Vinkki!
-Saat piirakat helposti irti vuoista kun poistat renkaan ja kumoat kakun käyttämällä kakkupahvia apuna. Laita pahvi kakun päälle kiinni kakkuun, käsi päälle ja pidä samalla kiinni pohjasta toisella kädellä kakun alapuolelta. Käännä kakku ympäri nopealla liikkeellä ja irrota vuoan pohja kakusta. Käännä kakku oikeinpäin toistamalla edellinen toisen kakkupahvin kanssa.




3 kommenttia:

  1. Ooh, mehevän näköinen. Pakko koittaa jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
  2. Juuri tekeillä tämä! Mutta... Pitääkö tuohon tuleva kondensoitu maito keittää vai voiko levittää suoraan purkista ilman sen kummempia toimenpiteitä?

    Kondensoituna maitona minulla on tuo Dovganin sinietikettinen purkki, jossa lukee makeutettu maitotiiviste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjeessa lukee valmista keitettyä kondensoitua maitoa eli ruskea etikettinen purkki joka on jo keitettyä. Sininen pitää ensin keittää että siitä saadaan kinuskia :)

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...