Tässä herkullisia pikkunaposteltavia kaikkiin kekkereihin!
Laiska kun olin, käytin Sunnuntain valmis Piirakkapohjaa. Pohjia tarvitaan kaksi ja niistä tulee yhteensä 18 kpl nyyttejä.
Sulata pohjat ja tee täyte.
Täyte:
200 g Viola Paprika-Chili -tuorejuustoa
300 g Savuliharouhetta/kinkkurouhetta
1 prk ananasmurskaa
kirsikkatomaatteja
Emmental-juustoraastetta
valkosipulin kynsi
mustapippuria
Sekoita tuorejuusto ja kinkkurouhe keskenään. Valuta ananaksesta ylimääräinen neste ja lisää se seokseen. Lisää haluamasi määrä puolitettuja kirsikkatomaatteja, valkosipulin kynsi puristettuna ja mustapippuria.
Kauli sulaneet taikinat ohuiksi neliöiksi. Leikkaa neliöt taikinapyörällä yhdeksään osaan. Levitä täytettä n. ruokalusikallinen kuhunkin neliöön. Ripottele täytteen päälle hieman juustoraastetta. Taita neliön kulmat sitten keskustaan kuten kuvassa ja saat aikaan nyytin.
Voitele nyytit munalla ja paista niitä 200 asteessa n. 25 minuuttia. Nyytit aukeavat uunissa paistuessaan.
Nyytit ym tämän tapaiset ovat kyllä herkkua. Ihalle kuulostaa käyttämäsi täyte. Kokeilen kyllä joskus. Jos haluaa etteivät nyytit aukea uunissa, niin kerää kulmat hieman korkeammalle sormien väliin keskelle ja kieräyttää ne yhteen... jotkuthan lääräävät kylmän veden kanssa ummistusvaiheessa, sitä tapaa en harrasta.
VastaaPoista