6.4.2015

Kotitekoinen Snickers


No johan pomppasi. Meinaan sellainen ohje jota ilman ei voi elää! Kotitekoista Snickersiä joka maistuu ihan aidolle.

Edellinen kokeiluni vuonna 2011 kuului EMNS-kategoriaan, eli Ei Mennyt Niinkuin Strömsössä. Lopputulos maistui ihan oikealle, mutta patukoista tuli niin kovia että niillä olisi voinut tainnuttaa murtovarkaan. En silloin tiennyt mitään sokerin "karkkiasteista" tai kuumamarengin teosta. Päätin kuitenkin tarttua nyt härkää sarvista ja viimein selättää Snickersin. Lähinnä koska tuntui siltä että nyt tiedän mitä olen tekemässä. Muutama vuosi opiskelua ja se on siinä.

Edit. Reseptin glukoosi on sama asia kuin glukoosisiirappi, siirappimuodossa glukoosia saa ihan isoimpien ruokakauppojen sokerihyllyltä.



Snickers (22 x 22 reunavuoka):

Pohja:

50g tummaa suklaata
40g sileää maapähkinävoita

-Laita reunavuoka leivinpaperin päälle ja voitele paperi sekä reunat vuokasprayllä.
-Sulata suklaa ja maapähkinävoi sekaisin.
-Levitä ohuelti reunavuoan pohjalle. Koveta kylmässä. Tämä auttaa nougattia irtoamaan paremmin paperista.
-Voit käyttää myös silikonialustaa.


Nougat:

200g kidesokeria
125g glukoosia
50g vettä
60g valkuaista
125g sileää maapähkinävoita

-Laita kattilaan sokeri, glukoosi ja vesi.
-Laita seos kiehumaan miedolla lämmöllä kunnes se saavuttaa 120-125 astetta. Tarvittaessa nosta hellan lämpöä.
-Laita tällä välin valkuaiset yleiskoneen kulhoon ja vaahdota pehmeiksi huipuiksi.
-Kun sokerisiirappi on oikeassa lämpötilassa, kaada se ohuena nauhana kulhon reunaa pitkin marenkiin samalla sekoittaen.
-Anna koneen sekoittaa keskinopeudella, kunnes seos alkaa muuttua marengista kiiltäväksi, tahmaiseksi ja nougatmaiseksi. Tämä tapahtuu aika pian. Lopeta heti sekoittaminen ja lisää maapähkinävoi käännellen joukkoon. Tätä kohtaa on vahdittava ettei nougat mene liian kovaksi: maapähkinävoita on hankala sekoittaa kovaan nougattiin.
-Ota nougat ja kaada se vuokaan, Jos lastalla levitys ei onnistu, öljyä kädet ja levitä käsin levyksi. Älä painele, vain levitä.
-Jätä huoneenlämpöön.


Pähkinäkaramelli:

225g kidesokeria
200g kuohukermaa
100g glukoosia
40g voita
1tl vaniljasokeria
250g suolapähkinöitä

-Laita kattilaan sokeri, kerma ja glukoosi. Keitä kuten kinuskia miedolla lämmöllä, kunnes seos on 110 asteista ja selkeästi paksuuntunutta.
-Lisää voi ja vaniljasokeri, anna sulaa ja sekoita.
-Kääntele joukkoon pähkinät, halutessasi jätä koristeeksi desin verran pähkinöitä.
-Kaada hieman jäähtyneenä nougatin päälle ja levitä.

Kuorrute:

200g Maraboun maitosuklaata
1tl öljyä

-Sulata suklaa ja lisää siihen öljy.
-Kaada jäähtyneen karamellin päälle. Koristele pähkinöillä.
-Koveta kylmässä.


Vinkit!

-Säilytä jääkaapissa ja ota esille ennen tarjoilua jotta Snickers pehmenee. Kovaa sen ei pitäisi tosin olla kylmänäkään.
- Leikkaaminen on helpointa kylmänä!
-Tarvitset terävän veisen. Lihaveitsi on hyvä.
-Lämmitä terää kuuman veden alla (tai liekissä) ja pyyhi kuivaksi ennen jokaisen rivin leikkaamista. Näin terä menee helpoiten suklaasta läpi.
-Voit tehdä patukoita leikkaamalla levyn kapeiksi patukoiksi ennen kuoruttamista ja dippaamalla patukat sen jälkeen suklaaseen.

8 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyvältä! Mitä mieltä olet, voisiko nuo suolapähkinät korvata jollain? Esimerkiksi kuivatuilla karpaloilla tms? Perheessä yksi joka ei pidä suolapähkinöistä, muttei kuitenkaan allerginen niille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hyvin korvata jollain toisellakin pähkinällä tai mantelilla. Miksei myös kuivatulla marjallakin. Oma makuasiahan se on mikä sopii suklaan, maapähkinävoin ja karamellin kanssa. Jenkeissähän syödään hilloa ja mpv:tä.

      Poista
  2. Monta vuotta olen haaveillut tämän kokeilemisesta, mutta jotenkin ehkä pelottaa just sellaiset EMNS-tilanteet... Nyt on kyllä pakko kokeilla, nuo näyttää ja kuulostaa niin hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohkeasti vaan! Ei se pahaa ollut mullakaan ensimmäisellä kerralla, ainoastaan kovaa koska keitin sokerin liian kuumaksi :D

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...