15.3.2015

Kinkkutuutti tulee!


Viime laskiaisen villitys oli tuuttipullat, eli suppilon/sarven muotoinen pulla johon töräytettiin sisälle hillot ja kermat. "Erilaisena nuorena" jätin tuuttipullat tekemättä ja tein suolaisen version: kinkkutäytteiset tuutit. Erittäin murean itsetehdyn voitaikinan sisällä on kostea kinkkutahna, joka jäi yli voileipäkakusta. Tai no, ylijäänyttä ja ylijäänyttä... Tein tarkoituksella enemmän että saisin nämäkin täytettyä.

Taikinan ohjeen ja tuuttien teko-ohjeen laitan alle, täytteen saatte päättää itse. Jäähtyneet tuutit voi täyttää erilaisilla voileipäkakkujen täytteillä ja pasteijamaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi näihin sopisi hyvin jokin jauhelihatäytekin.

Ja jos nyt oikein laiskotuttaa, osta valmista voitaikinaa...


Pikavoitaikina (12 kpl tuutteja):

250g jauhoja
250g voita
n. 0.5 dl kylmää vettä
1tl suolaa

-Nypi huoneenlämpöinen voi, suola ja jauhot karkeesti murumaiseksi seokseksi. Sekaan saa jäädä voiklimppejä, jotta taikinasta tulee lehtevä.
-Lisää kylmää vettä kunnes taikina alkaa muodostua yhtenäiseksi.
-Kaulitse taikina pitkänomaiseksi matoksi, n. 20 x 50.
-Taita taikinamatto pituussuunnassa siten, että taitat ensin toisen pään keskelle ja sitten toisen pään taitetun osan päälle, jolloin taikina on kolminkerroin.
-Käännä 90 astetta jompaan kumpaan suuntaan ja toista kaulaus+taittelu vielä kahteen kertaan. Muista kääntö välissä!
-Laita taikina kylmään lepäämään n. 20 minuutiksi.
-Kaulaa taikina n. 3-4 mm suorakaiteen malliseksi matoksi ja leikkaa siitä noin 2 cm paksuisia pitkiä (n. 40 cm) suikaleita.
-Kieritä sarvimuotin ympärille aloittaen kapeasta päästä.
-Laita pellille siten että nauhan pää jää muotin alapuolelle, jotta se ei aukea uunissa.
-Voitele puolihuolimattomasti munalla ja paista 225 asteessa uunin alatasolla 12 minuuttia.
-Jäähdytä ennen täyttöä.

Vinkki! - Jos et omista sarvimuotteja, voit tehdä foliosta muotit.
-Sarvet voi koristella voitelun jälkeen ja ennen paistoa vaikkapa erilaisilla siemenillä.







5 kommenttia:

  1. Tosi ihanan näköisiä. Myös hiivataikinasta tulee hyviä.
    http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2008/02/suolaiset-totterot

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samainen idea kävikin jo mielessä :) Kiva tietää että toimii.

      Poista
  2. Nämä kinkkutuutit ovat kummitelleet mielessä koko päivän, siitä asti kun ne näin! Herrrrkullisen näköisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten vain tekemään! Ei paljon vaivaa vaadi jos tekee valmistaikinasta. Eikä sotke vaikka lapsetki söis :)

      Poista
  3. Kokeilin tänään ensimmäistä kertaa ja tein foliosta muotit :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...