12.3.2015

Candy Apple -Cupcakes


Pakkohan se oli ostaa kun halvalla sai. Minimuffinssipelti nimittäin. Sitten vain pohtimaan kuumeisesti, mitä makua sillä syntyisi. Mustikka, kulunut. Banaani, hyi. Mansikka tylsää...

Omena. Hmm. Siitä voisi saada jotain aikaiseksi. Mutta mitäpä makupariksi? Kaupan leivontahyllyllä bongasin Öetkerin uudet fudgehippu-pussit, niitä siis. Näin syntyi kuin sattuman kaupalla erittäin makoisan omenaiset Candy Apple -kuppikakut. Tai kotoisammin ihan vaan muffinssit.

Pohdiskelin, pitäisikö nämä kuorruttaa jotenkin. Päätin että kyllä, mutta nyt en oikein tiedä oliko se hyvä asia vai ei. Kuorrute on tosi makeaa ja omenan maku hento. Nämä olivat tosi hyviä ihan ilmankin kuorrutetta. Tosin, minähän tunnetusti en säästele vaan prööttään sitten kunnolla tavaraa päälle. Olkaa te säästeliäämpiä...



Omena-muffinssit (mini) n. 30 kpl:

125g sokeria
3 munaa
125g voisulaa
250g jauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
200g omenasosetta
1pss Dr. Öetker Fudge-kuutioita

-Vaahdota munat ja sokeri hyvin.
-Lisää loput aineet muna-sokeri -vaahtoon ja kääntele hyvin sekaisin.
-Annostele minumuffinssivuokiin lähes täyteen ja paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.
-Anna jäähtyä ennen kuorruttamista. Kuorruttaminen ei ole pakollista.

Vinkki! -Älä käytä vauvojen soseita, ne sisältävät niin paljon vettä että niillä on vaikea saada kunnon makua aikaiseksi. Soseuta omenat itse, tai osta hillohyllyltä löytyvää omenasosetta.

Kuorrute:

200g tomusokeria
40g voita
80g tuorejuustoa
1rkl fariinisokeria

-Sekoita tomusokeria, fariinia ja pehmeää voita kunnes seos on murumainen.
-Lisää tuorejuusto ja vaahdota kunnes seos on ilmavaa.
-Pursota pieni määrä jokaisen muffinssin päälle.

Vinkki! -Liiallinen vaahdottaminen löysentää kuorrutteen.
-Pursottamisen sijaan voit levittä kuorrutetta vaikkapa palettiveitsellä, näin saat vain ohuen kerroksen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...