27.8.2010

Hiivaleipä


Voi voi ja lämmin leipä!


Taikina:

1 litra vettä
2 pkt hiivaa
0.5 dl sokeria
2 rkl suolaa
1 litra hiivaleipäjauhoja
2 litraa vehnäjauhoja

Varaa taikinan tekoon tarpeeksi suuri kulho. Tästä taikinasta tulee 3-4 aika isoa leipää.

Murenna hiiva astiaan, lisää kädenlämpöinen vesi ja liutota hiiva siihen. Lisää sokeri ja vähän jauhoja, lisää vasta sitten suola ja loput jauhot vähän kerrallaan. Vaivaamisajasta en osaa tarkemmin sanoa, mutu-tuntumalla ollaan täälläkin menty. Tähän asti. Sain naistenpäivänä lahjaksi talouskoneen, jota en ole vielä leipätaikinaan kokeillut. Löysin hyvän vinkin täältä:


Anna taikinan kohota 30 minuuttia. Leivo leiviksi. Viillä leipään viillot veitsellä (ei pakollinen) ja anna leipien nousta rauhassa 20-30 minuuttia.

Paista leipiä ensin 200 asteessa 15 minuuttia, pudota sitten lämpö 170 asteeseen ja paista leipiä vielä 45 minuuttia uunin keskitasossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...