28.4.2012

Siirin prinsessakakku




Siiri-neidin syntymäpäivää juhlitaan huomenna tällaisen prinsessa-aiheisen kakun merkeissä. Toiveissa oli vaaleanpunainen, nimellä ja iällä varusteltu kakku, joka olisi yhdistelmä 
Lukaksen kakusta ja tyttäreni Emilian kakusta. Täytteenä mustikkacurd ja valkosuklaatäyte.

Laitan tähän nyt omat versioni mustikkacurdistä ja kreemistä, jolla päälystän kakun ennen massan laittoa.



Mustikkacurd:

1 pss (á 200 g) mustikoita
3 keltuaista
1.5 dl hillosokeria
n. 100 g (tai enemmän) voita

Soseuta mustikat pienessä kattilassa, itse käytän ihan haarukkaa. Lisää hillosokeri ja keltuaiset ja kiehauta miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia kunnes seos sakenee. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa n. huoneenlämpöön. Lisää paloiteltu voi ja vaahdota voimakkaasti. Jos seos ei vaahtoa ja muuta väriä vaaleammaksi, lisää voita. Jähmetä jääkaapissa ja käytä kakun tai vaikka kääretortun välissä.



Voi-sokeri -kreemi:

250 g voita
2 rkl vaniljasokeria
1 pkt tomusokeria
2 rkl maitoa

Vaahdota voi ja n. puolet tomusokerista. Lisää maito ja lopuksi loppu tomusokeri. Tomusokerin makua voi vaihtaa, jolloin saa vaihtelua kreemiin. Nesteeksi käy myös vaikka mehu tms. Kreemin voi myös värjätä tai maustaa aromilla. Käytä kakun tasoitukseen ennen massalla päälystämistä, tai sellaisenaan vaikka muffinssien päällä.


6 kommenttia:

  1. Ihastuttavan suloinen prinsessakakku:) Kruunu on aivan mahtava!

    VastaaPoista
  2. Aivan mielettömän ihana kakku! Olisin kysellyt, että riittääkö mustikkacurd ohjeesi kuinka ison kakun väliin ja käytätkö kakkujesi päällystämiseen mdf:ää vai mitä massaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo satsi riittää reippaasti parinkymmenen hengen kakkuun ja se säilyy jääkaapissa. Käytän vaahtokarkin makuista sokerimassaa, taitaa olla Fun Cakesin, tai ihan nykyään Prismoistakin saatavaa vaahtiksen makuista kaulintamassaa. Alkuun tein itse mmf:ää mutta nyt ei enää jaksa :D

      Poista
  3. pieni lipsahdus äskeiseen viestiin eli ei mdf ;) vaan mmf voisi kuitulevy olla hieman liian puista kakunpäälle laitettavaksi

    VastaaPoista
  4. Hei ihana kakku! Onko tämä kakku n.20 hengelle? Montako munaa käytit pohjaan ja kuinka iso vuoka oli käytössä? Koko näyttää oikein hyvältä ja halusin kokeilla tehdä vastaavan kokoluokan kakun, mutta mittasuhteet vielä hieman hukassa :)

    VastaaPoista
  5. On 20 hengen. Kurkkaapa nuo mun välilehdet jotka löytyvät tuosta blogin nimen alta, sieltä löytyypi paljon asiaa kakkupohjista ;) Eli 1 muna/3 henkeä, joten 20 hengen kakkuun tarvitaan 7 munaa :) Ja 7 munan kakku menee minimissään 24 cm vuokaan.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...