Siiri-neidin syntymäpäivää juhlitaan huomenna tällaisen prinsessa-aiheisen kakun merkeissä. Toiveissa oli vaaleanpunainen, nimellä ja iällä varusteltu kakku, joka olisi yhdistelmä
Lukaksen kakusta ja tyttäreni Emilian kakusta. Täytteenä mustikkacurd ja valkosuklaatäyte.
Laitan tähän nyt omat versioni mustikkacurdistä ja kreemistä, jolla päälystän kakun ennen massan laittoa.
Mustikkacurd:
1 pss (á 200 g) mustikoita
3 keltuaista
1.5 dl hillosokeria
n. 100 g (tai enemmän) voita
Soseuta mustikat pienessä kattilassa, itse käytän ihan haarukkaa. Lisää hillosokeri ja keltuaiset ja kiehauta miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia kunnes seos sakenee. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa n. huoneenlämpöön. Lisää paloiteltu voi ja vaahdota voimakkaasti. Jos seos ei vaahtoa ja muuta väriä vaaleammaksi, lisää voita. Jähmetä jääkaapissa ja käytä kakun tai vaikka kääretortun välissä.
Voi-sokeri -kreemi:
250 g voita
2 rkl vaniljasokeria
1 pkt tomusokeria
2 rkl maitoa
Vaahdota voi ja n. puolet tomusokerista. Lisää maito ja lopuksi loppu tomusokeri. Tomusokerin makua voi vaihtaa, jolloin saa vaihtelua kreemiin. Nesteeksi käy myös vaikka mehu tms. Kreemin voi myös värjätä tai maustaa aromilla. Käytä kakun tasoitukseen ennen massalla päälystämistä, tai sellaisenaan vaikka muffinssien päällä.
Ihastuttavan suloinen prinsessakakku:) Kruunu on aivan mahtava!
VastaaPoistaAivan mielettömän ihana kakku! Olisin kysellyt, että riittääkö mustikkacurd ohjeesi kuinka ison kakun väliin ja käytätkö kakkujesi päällystämiseen mdf:ää vai mitä massaa? :)
VastaaPoistaTuo satsi riittää reippaasti parinkymmenen hengen kakkuun ja se säilyy jääkaapissa. Käytän vaahtokarkin makuista sokerimassaa, taitaa olla Fun Cakesin, tai ihan nykyään Prismoistakin saatavaa vaahtiksen makuista kaulintamassaa. Alkuun tein itse mmf:ää mutta nyt ei enää jaksa :D
Poistapieni lipsahdus äskeiseen viestiin eli ei mdf ;) vaan mmf voisi kuitulevy olla hieman liian puista kakunpäälle laitettavaksi
VastaaPoistaHei ihana kakku! Onko tämä kakku n.20 hengelle? Montako munaa käytit pohjaan ja kuinka iso vuoka oli käytössä? Koko näyttää oikein hyvältä ja halusin kokeilla tehdä vastaavan kokoluokan kakun, mutta mittasuhteet vielä hieman hukassa :)
VastaaPoistaOn 20 hengen. Kurkkaapa nuo mun välilehdet jotka löytyvät tuosta blogin nimen alta, sieltä löytyypi paljon asiaa kakkupohjista ;) Eli 1 muna/3 henkeä, joten 20 hengen kakkuun tarvitaan 7 munaa :) Ja 7 munan kakku menee minimissään 24 cm vuokaan.
VastaaPoista