Kokeilu päättyi iloisesti, joten tässä se nyt on! Suklaakakkupohja jossa on käytetty ihan oikeeta suklaata. Se ei ole suklaapohja ellei siinä ole suklaata ;)
Suklaapohja ei toki ole yhtä pehmeä kuin normaali sokerikakkupohja, suklaa tekee siitä kovemman. Se vaatii myös normaalia enemmän kostuketta, sekä on parhaimmillaan vasta toisena päivänä kostuttamisesta. Jos siis käytät tätä pohjaa, tee ja kostuta se ajoissa.
Tämä ohje on 6 munan pohja, mutta ohjeen suhteita noudattamalla voit muokata sitä minkä vain kokoiseksi.
Suklaakakkupohja (6 munan):
6 munaa
2 dl sokeria
3 dl jauhoja
0.5 dl kaakaojauhetta
0.5 dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
200 g tummaa suklaata
100 g voita
1 dl kermaa/maitoa
1 tl vaniljasokeria
Sulata suklaa ja voi kattilassa keskenään.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilja keskenään.
Vaahdota munat ja sokeri hyvin, valkoiseksi ja kovaksi vaahdoksi.
Lisää vaahtoon suklaa/voi seos ja sekoita hyvin pohjaa myöten. Lisää sitten kahdessa osassa vuorotellen jauhot sekä kerma/maito.
Kumoa vuokaan ja paista 175 asteessa uunin pohjalla ainakin 35 minuuttia tai kauemmin, kunnes tikulla kokeiltaessa tikkuun ei enää jää massaa.
ihan komia ja makea kakku
VastaaPoista