22.1.2014

Hasselpähkinä-tuplasuklaacookiet


Toisinaan täysin päästä revityn ohjeen avulla saa aivan täydellisen lopputuloksen. Niin kävi näiden ihanasti murenevien pikkuleipien kanssa. Mieleni teki hieman jotain makeaa, mutten jaksanut alkaa mihinkään monimutkaiseen. Kakkuja tulee väännettyä muutenkin niin paljon, joten pohdin mitä en ole hetkeen tehnyt: pikkuleipiä. Siitä se ajatus sitten lähti. Mini-raadin arvostelu meni näin: "Voi äiti! Nää on niin hyviä! Mmm..."



Pähkinä-suklaacookiet:

100g Muscovado-sokeria
120g hienoa sokeria
100g fariinisokeria
225g pehmeää voita
2kpl kananmunaa
125g pähkinärouhetta
50g kaurahiutaleita
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
400g vehnäjauhoja
100g tummaa suklaata rouhittuna
100g valkosuklaata rouhittuna

Vaahdota sokerit ja voi. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita leivinjauhe, jauhot ja kaurahiutaleet keskenään. Lisää ne massaan siten että vain pyöräytät ne nätisti sekaisin. Lisää viimeisenä pähkinärouhe ja rouhitut suklaat, kääntele sekaisin.

Pyörittele massasta samantien noin lihapullan kokoisia palleroita pellille, muista jättää välit sillä nämä hieman leviävät. TAI, voit pyörittää massasta tangon, antaa sen jähmettyä kylmässä ja leikata siitä sitten siivuja.

Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes pohjassakin on hieman väriä. Jäähdytä ritilällä ennen nauttimista. Nämä ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä! 



And that's the way the cookie crumbles...


3 kommenttia:

  1. Näyttävät todella herkullisilta ja kuulostavat ihanan pähkinäisiltä!

    VastaaPoista
  2. Vau on kyllä pakko kommentoida, kun löysin blogisi. Aivan mielettömän hienoja leivoksia, oot kyllä taitavin kehen oon törmännyt. vesi kielellä selasin kerralla koko blogin alusta loppuun. En enää edes muista mitä kautta päädyin tähän, mutta upeaa jälkeä saat aikaan ! :)

    VastaaPoista
  3. Ihanilta kuulostaa! Varmasti hyviä. :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...