Minun laskiaispullani saivat tänä vuonna kinuskisen hatun ja sisällön. Nam! Laskiaispullissa pitää olla myös mansikkahillosilmä, se on pulla minun makuuni. Millaisena sinä syöt omasi?
Pullataikina (n. 22 kpl):
500g vettä
50g hiivaa
150g sokeria
10g suolaa
5g kardemummaa
1kpl kananmunaa
200g voita
25g maitojauhetta
n.1000g vehnäjauhoa
lisäksi mansikkahilloa tai muuta marjahilloa
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää notkistettu voi ja kaikki muut ainekset, jauhot vähän kerrallaan. Vaivaa kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoilta. Anna levätä liinan alla n. 20 minuuttia.
Paloittele taikina 80g paloihin ja pyörittele pyöreiksi pulliksi. Anna kohota pellillä liinan alla. Voitele munalla. ÄLÄ ripottele sokeria päälle, mikäli haluat päälystää pullat kinuskilla. Itse ripottelin vain puoleen pullista ja puolet päälystin kinuskilla.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla n.12 minuttia, kunnes kauniin kullan ruskeita. Anna jäähtyä.
Kinuski:
4dl kuohukermaa
3dl fariinisokeria
1dl tomusokeria
2rkl glukoosia
15g voita
40g valkosuklaata
lisäksi pilkottua Omaria koristeeksi
Keitä kattilassa miedolla lämmöllä (kuitenkin niin että kuplii) kermaa ja sokereita, kunnes seos alkaa paksuuntua. Älä keitä ihan valmiiksi kinuskiksi asti. Tässä menee noin 20 minuuttia.
Lisää glukoosi ja anna kiehua vielä hetki. Ota kattila liedeltä ja lisää voi ja viimeisenä suklaa.
Päälystä pullat HETI: dippaa pullan päälliosa/hattuosa kinuskiin, valuta hetki ja käännä pulla oikeinpäin. Ripottele pinnalle Omaria. Laita pullat hetkeksi kylmään, että kinuski jähmettyy. Leikkaa hatut pois vasta sitten.
Kinuskikerma:
loppu kinuski
3dl vispikermaa
200g Viola vaniljatuorejuustoa
Vaahdota kerma, lisää tuorejuusto ja jäähtynyt kinuski, sekoita varovasti yhteen. Kerma juoksettuu, mikäli siihen sekoittaa kuuman/lämpimän kinuskin. Laita kermaa massapussin, jossa on isohko tähtitylla päässä.
Annostele kunkin pullan keskelle 2 tl mansikkahilloa ja pursota ympärille rengas kinuskikermaa spiraalimaisesti siten, että mansikkahillo jää kerman alle piiloon. Laita hattu kevyesti pullan päälle. Halutessasi voit ripauttaa ohuen kerroksen tomusokeria pullan päälle ja valmista tuli!
Näitä on pakko tehdä kunhan ennätän!
VastaaPoistaKokeile ihmeessä. Oon paisunu ite kuin pullataikina, näitä ei voi jättää syömättä! :D
PoistaTaidan ristiäisiin tehdä 23.2.14, niin ei ihan peruspullia ole tarjolla :). Ja, mie kun tykkään kinuskista :-P.
PoistaTäytekakuksikin olen suunnitellut tekeväni kinuskikakun, niin nämähän käy vallan mainiosti!
(olisiko sinulla vihjata kakulle hyvää täytettä? Nyt en puolukkatäytettä halua laittaa)
Itse rakastan vadelmaa ja kinuskia yhdessä. Ällömakee ja kirpee yhdessä, kun ei laita vattuun paljoa sokeria. Yleensä paseeraan siemenet pois niin ei rousku, mukavampi syödä.
PoistaVielä yhden kysymyksen esittää tällainen amatöörikokki koskien pullia.
PoistaTarkoitetaanko glukoosilla glukoosisiirappia vai mitä? :)
Juurikin sitä :)
PoistaHih, hyvä minä :). Mun on tosiaan pakko kysyä kaikki, että olen varmasti ymmärtänyt kaiken. Kiitos!
PoistaAivan mahtava idea ja todella herkullisen näköisiä! Tuo hattu olisi säästettävä kyllä viimeiseksi ;D
VastaaPoistaVau minkä näköisiä! Itse en niin peruspullasta välitä mutta kyllä nämä nyt uppoais! :D
VastaaPoistawww.vispilavintiontemmellyskentta.blogspot.fi
Kyllä musta pikkuhiljaa ammattilainen kuoriutuu :D
PoistaNämä näyttävät niiiin hyviltä, että on pakko kokeilla. Kiitos reseptistä :)
VastaaPoistaKylläpä tuli mahottoman hyviä, kiitos reseptistä :)
VastaaPoistaAinut vaan, että tein jonkin mokan kinuskin kanssa, kun ei tahtonut jämähtää kunnolla, sekä kermasta tein aavistuksen liian löysää. Mut ehkä ens kerralla onnistuu paremmin ;)
Kinuskikermalla täytetyt pullat on kyllä ihan parhaita, tein niitä viime laskiaisena. Mahtavan näköisiä pullia!
VastaaPoista