10.3.2014

Pienet pyöreät salaattijuustopiiraat


Yleisön pyynnöstä ohjetta näihin maukkaisiin kasvispiiraisiin!



Pohja (n. 40 kpl pikkupiiraita):

330g voita
330g vehnäjauhoja
330g juustoraastetta
ripaus suolaa

Sekoita pehmeä voi ja muut aineet keskenään tasaiseksi massaksi. Laita kylmään jähmettymään. Kylmänä  taikina on helpompi kaulita.

Kaulaa kylmä taikina n. 4 mm paksuksi levyksi. Taikina repeilee juustoraasteen takia helposti, joten kaulaus kannattaa tehdä pienissä erissä. Ota taikinamatosta pyöreitä paloja käyttäen apuna pyöreää muottia tai vaikkapa sopivan kokoista lasia. Halkaisija muotissa tulisi olla kolme-neljä senttiä isompi kuin kapselin halkaisija on, jotta piirakalle saadaan myös reunat. Muottia käyttämällä jokaisesta piirakasta tulee saman kokoinen.

Kannattaa paistaa vaikka yksi koepiirakka ensin, jotta näet onko pohjan paksuus hyvä ja onko täytteessä tarpeeksi makua.

Kapseleina käytin Brunon pieniä folio-piirasvuokia, sillä ne eivät päästä rasvaa läpi. En siis suosittele tekemään näitä paperisiin. Mikäli foliovuokia ei löydy, voit tehdä piiraat esim. muffinssipellin syvennyksiin, kun rasvaat kolot ensin huolella.



Täyte:

450g parsakaalia
400g salaattijuustokuutioita
puolikas sipuli
puolikas punainen paprika
1tl mustapippuria
0.5 tl suolaa
tuoretta persiljaa puoli nippua

5dl ruokakermaa
2 kananmunaa

Pilko kaikki ainekset pieniksi. Parsakaalit voit jättää hieman isommiksikin. Sekoita keskenään ja annostele kasvistäyte piirasvuokiin.

Sekoita ruokakerma ja kananmunat. Lusikoi piirakoiden päälle. Jokaiseen menee n. kolme ruokalusikallista, kuitenkin siten ettei tulvi yli.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa mielenkiintoisilta, joten ehkäpä sitä pitäneen kokeilla. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitokset hyvästä ohjeesta!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...