17.3.2014

Kevätrulla kera Tetenarsissien!



Tämä iloisen keväinen rulla on nopea ja helppo, mutta näyttävä vierasvara. Mikäli et koe kääretorttujen tekoa omaksi lajiksesi, voit huijata ostamalla valmiin ja koristelemalla sen ;)

Idea tähän mango-passion -täytteiseen rullaan lähti taannoin ostamistani Tetenarsisseista. Olen talven aina kuin horroksessa, vasta lämpimien kelien ja auringon myötä alkaa tuntua siltä, että elää jälleen. Tässä ensimmäinen tuulahdus tulevasta keväästä:



Eihän tässä voi muutakuin hymyillä?



Ja sopii hyvin yhteen eikö?



Kevätrulla (pohja):

3 munaa
1.5dl sokeria
50g perunajauhoa
1tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakao keskenään. Lisää muna-sokeri -vaahtoon ja sekoita kevyesti sekaisin. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle, tasoita ja paista 200 asteessa 6-8 minuuttia, kunnes kypsä. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.



Täyte:

2.5dl Floora Vispiä
200g mangotuorejuustoa
4kpl passionhedelmää
1dl mangopyre
4kpl liivatetta

Lisäksi:

x määrä voi-sokeri -kreemiä
keltaista ja valkoista sokerimassaa
tummaa suklaata

Paseeraa passionhedelmien sisusta. Sekoita siihen mangopyre. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen, ota ne pois heti niiden pehmennettyä ja purista hyvin ylimääräinen neste pois. Kuumenna kattilassa n. kolmasosa hedelmäsoseesta ja liuota siihen liotetut liivatteet. Lisää loppu hedelmäsose. Näin seos ei ole enää kuumaa, vaan vähintäänkin huoneenlämpöistä. Jollei ole, jäähdytä kylmävesihauteessa.

Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto. Ota tästä seoksesta pieni osa, jonka sekoitat vähintäänkin huoneenlämpöiseen hedelmäsoseeseen. Lisää sitten isompaan määrään kermavaahtoa. Näin vältetään liivatepaakkujen synty, ja hyytyminen alkaa heti.

Mikäli tuntuu siltä, että seos on liian juoksevaa laitettavaksi kääretortun väliin, anna sen ensin hyytyä kylmässä. Jähmeä täyte on helpompi levittää ja rullaaminen käy kätevämmin, kun täyte ei ole liian "liukas".

Irrota pohja leivinpaperista ja anna sen olla paistopinta ylöspäin. Levitä täyte ja rullaa kiinni. Laita kylmään jähmettymään. Päälystä ohuella kerroksella kreemiä ja laita taas kylmään. Rulla olla jopa jäässä. Jäisenä päälystäminen on helpompaa.

Kaulaa sokerimassa suorakaiteen muotoiseksi levyksi. N. 3 mm paksuudeltaan sekä pidemmäksi ja vähintään kolme kertaa niin leveäksi kuin itse rulla on. Leikkaa reunat suoriksi veitsellä. Siirrä sokerimassalevy leivinpaperin päälle.

Laita rulla sokerimassan (itseäsi lähinnä olevan reunan) päälle siten, että massa jää puoliksi rullan alle. Pyöräytä rulla sokerimassaan käyttäen apuna leivinpaperia. Leikkaa ylimääräinen sokerimassa pois, ennenkuin sokerimassa on kierretty täysin rullan ympäri. Sauma jää siis rullan alle.

Spritsaa sulalla suklaalla päälle oksia. Tee valkoisesta sokerimassasta pajunkissoja ja kiinnitä ne suklaalla.



Terveisiä narsissiviidakosta! Tuoksuu aika hyvälle.

Tetenarsissi on muuten täysin kotimainen, Sirkkalehtimerkillä sertifioitu kukka, jolle riittää hoidoksi pelkkä kastelu. Se kestää hyvin pieniäkin pakkasia ja pitkän kukinta-ajan vuoksi se soveltuu hyvin myös haudoille, jonne itsekin ajattelin keväisen tervehdyksen viedä. Ja onhan tuo pääsiäinenkin jo aivan nurkan takana!

Kukinta-ajan jälkeen Tetet voi istuttaa vaikkapa kukkapenkkiin, jossa ne ilahduttavat joka kevät. Lisää kotimaisuudesta, Sirkkalehtimerkistä ja tuottajista voit lukea osoitteesta www.kauniistikotimainen.fi.



Yhteistyössä Kauppapuutarhaliitto Ry




4 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kääretorttu. Niin keväisen raikas! Täytekin kuulostaa hyvältä, sopii sekin tähän alkavaan kevääseen. Tosin nyt onkin yhtäkkiä lunta maassa ja aamulla oli -6 astetta mittarissa. Minne se kevät meni? Toivottavasti tulee pian takaisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kovin olin itsekin pettynyt huomatessani valkoisen maan. Niin jo ajattelin että jes, pääsee lenkkeileenkin taas, kun ei tarvitse pelätä kaatuvansa pepulleen. En juurikaan tykkää talvisin liikkua, kun paristi pahasti kaatunut :/ Ehkäpä se sieltä vielä, ainakin auringonpaiste lupaa hyvää!

      Poista
  2. Ihanan keväinen rulla. Maku kombo on yksi ehdoton suosikkini!

    VastaaPoista
  3. Onpa iloinen "kevätkääryle" ja muistuttaa hyvin vahvasti, että kevät ja aurinko ovat ihan nurkan takana.
    Minullakin nuo tetet aloittavat kevään odotuksen ja kauhea kuhina alkaa päässä !!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...