22.12.2014

Taatelikakku


Itse en juurikaan ole koskaan ollut kuivattujen hedelmien/marjojen ystävä, mutta joulun aikaan taatelikakku on se, mikä maistuu. Se johtunee ihan siitä, että kahvikakut yleensä ovat kuivakan mureita, mutta taatelikakku on kostea ja sen maku vain paranee ajan myötä. Siksipä tämäkin taatelikakku syödään vasta joulupöydässä.


Taatelikakku (2kpl):

600g vettä
600g sokeria
500g kivettömiä kuivattuja taateleita
500g voita
400g kananmunia
15g soodaa
700g venhäjauhoja

-Pilko taatelit ja keitä ne miedolla lämmöllä siirappimaiseksi seokseksi sokerin ja veden kanssa. Seos sakenee kun taatelit pehmenevät ja muussaantuvat. Jäähdytä seos huoneenlämpöön ennen käyttöä.
-Vaahdota voi ja lisää siihen munat yksitellen hyvin sekoittaen. Jos seos lähtee juoksettumaan, lisää siihen n. puoli desiä jauhoista. Jauhojen lisäys estää juoksettumista.
-Lisää jäähtynyt taatelisiirappi ja sooda sekä jauhot, sekoita pohjaa myöten tasaiseksi.
-Voitele vuoka vuokasprayllä ja kaada massa vuokaan siten että se on n. 2/3 osaa täynnä.
-Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia.
-Anna jäähtyä ennen kumoamista.

-Taatelikakku paranee vanhetessaan, joten voit huoleti tehdä sen jo päiviä ennen tarjoilua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...