14.12.2014

Alinan nappi-kastekakku



Alinan kakkuun haluttiin helmiäishohtoinen valkoinen pinta, nappeja, sekä vauva peiton alle nukkumaan. Esimerkkikuvankin sain, mutta se hukkui matkan varrella joten ulkomuistilla mentiin. Onneksi olin toivotut koristeet kirjoittanut ylös tilausvihkooni. Kakussa on sisällä toiveesta lime- ja mangomousset.

Leikittelin aamusella pastellin sävyisillä sokerimassoilla ja kokeilin paria ideaa. Ensin tein vauvalle monivärisen peiton ja kun siitä jäi valmiiksi raitaista sokerimassaa, päätin kokeilla millaisia neilikoita tästä raidallisesta massasta saisi aikaan. Tuli aika kivoja:



Neilikoista tulee oma ohje myöhemmin, sen verran kivoja nämä oli:



Juhliin tein myös 50 kpl Herrasväen pikkuleipiä aprikoositäytteellä. Näiden kanssa sattui oikein EMNS (Ei Mennyt Niinkuin Strömsössä). Sokeri oli loppunut, joten tein nämä ruokokidesokerista periaatteella menee syteen tai saveen... Onneksi paistoin koepellillisen ennenkuin ehdin tehdä koko massan pikkuleiviksi asti. Olin nimittäin unohtanu massasta kananmunan ja kauniit pikkuleipäni oli levinneet koko uunipellin kokoiseksi yhdeksi isoksi pikkuleiväksi! :D No, sattuu sitä paremmissakin piireissä. Erittäin hyviä olivat ja taidan jatkossakin käyttää ruokokidesokeria näihin.



Yksi vieras sai luontaisesti gluteenittoman leivoksen, sekin mango-lime maultaan. Mangosta unohdin sitten liivatteen mutta vissiin mangossa on pektiiniä omastakin takaa, mikä riitti hyydyttämään moussen. Luojan kiitos! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...