18.2.2017

Nachopiirakka


Tämän piirakan piti mennä asiakkaalle, mutta koska perheen synttärisankari oli vielä sairaana, juhlat siirtyivät. Se siis päätyi meidän oman perheen syötäväksi ja puolet siitä hävisikin heti. Ohjeesta tulee pellillinen eli n. 20 palaa.

Piirakka on hyvin ruokaisa ja sopii loistavasti sekä illanistujaisten naposteltavaksi että vaikkapa ihan lounaaksi salaatin kera. Tulisuusastetta voi helposti säädellä itse valitsemalla tulisemman salsan. Itse käytin mietoa, sillä se on takuuvarma vaihtoehto jokaiseen makuun. Piirakka kestää ilman kupua myös mikron nachojen rapeuden kärsimättä.



Pohja:

250g voita
4.5 dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1 purkki kermaviiliä

Täytteeksi:

700 g naudan jauhelihaa
1pss Taco-maustetta
puolikas punainen paprika
puolikas sipuli
1 purkki mietoa Salsaa
1 purkki Cheddar Koskenlaskijaa (juokseva)
nachoja
4dl kermaa
2 munaa
1dl Cheddar-juustoraastetta

-Nypi pohjaa varten voi ja jauhot sekä leivinjauhe. Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
-Kaulaa tai taputtele pohja leivinpaperin päälle pellille, muista myös reunat, käytä apuna jauhoja.
-Paista täytettä varten jauheliha, mausta se tacomausteseoksella. HUOM! Älä lisää pussin ohjeen mukaisesti vettä, vain pelkkä mausteseos.
-Kuutioi sipuli ja paprika pieneksi.
-Levitä pohjan päälle jauheliha, sipuli ja paprika.
-Lusikoi salsaa sinne tänne.
-Murskaa päälle ohuelti osa nachoista ja lusikoi sinne tänne Koskenlaskijaa nachojen päälle.
-Sekoita kerma ja munat ja kaada seos piirakan päälle.
-Murskaa päälle vielä nachoja ja niiden päälle juustoraaste.
-Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. Pienetherkkusuut - Maiju19.2.2017 klo 14.26

    Oijoi, tämä taitaa lähteä testiin ens viikonloppuna :P

    VastaaPoista
  2. Oi namskis, kylläpä näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Ihan tein ohjeen mukaan ja kauheen vetelää tuli, ja pidin vielä kauemmin uunissa kun ohjeessa luki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Piirakkaa tehty taas tänään ja ihan toimii tämä ohje :) Ainoa syy, mikä tuli mieleeni tuosta mahdollisesta löysyydestä, oli että laitoitko Taco-maustepussin lisäksi myös veden jauhelihaan? Itse en laita, vain ainoastaan sen mausteseoksen. Jos on ylimääräistä nestettä niin munien määrä ei enää riitä hyydyttämään kermaa.

      Poista
  4. En kyllä laittanut vettä ja toisella kerralla jätin tuosta koskenlaskijastakin osan laittamatta..muuten ois ollu ihan peitossa siitä.

    VastaaPoista
  5. Oo nam, tätä täytyy kyllä kokeilla joskus!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...