6.2.2011

Turkinpippuri-suukot



Nyt kun neiti on ollut jälleen viikonlopun hoidossa, on äiti voinut keskittyä lempihommaansa eli leipomiseen. Tein sitten viikonlopun aikana kahden sipulin sämpylöitä, kotitekoista Snickersiä ja suukkoja/pusuja. Suukkojen ohjeen laitan nyt, Snickers ja sämpylät tulee myöhemmin.

Pusujen alkuperäinen ohje on Marielta. Makuyhdistelmänä halusin kokeilla turkinpippuria ja tummaa suklaata, nuo perinteiset pusut on jo aikansa eläneet vaikka klassikkoja ovatkin. Hyviä näistä tuli. Äkkimakeita, mutta hyviä! Lisäksi ovat helppoja ja nopeita tehdä, joten jos hätä yllättää, käy myös vieraille.



Suukot (12 kpl):

3 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
12 kpl Marie-keksejä
1 pss Turkinpippuri-crushia
200 g tummaa suklaata
1 tl öljyä

Levitä uunipellille 12 kpl Marie-keksejä. Laita pursotuspussiin tylla valmiiksi ja pidä se lähellä. Tarvitset myös ruokalusikan valmiin vaahdon pursotuspussiin lusikoimista varten.

Vatkaa valkuaiset ja sokerit vaahdoksi siten, että lisäät sokeria vähitellen sitä mukaa kun vatkaat. Munavaahdon tulee olla niin jämäkkää että se pysyy kulhossa vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin.

Näin jälkikäteen voisin vinkata että kannattaa käyttää jääkaappikylmiä valkuaisia, sillä kun vaahto lämpenee, se alkaa lässähtää ja 'sulaa' ja pursottamisesta tulee hankalaa. Kylmillä valkuaisilla saattaa ostaa lisää aikaa, sillä muuten on toimittava todella nopeasti.

Lisää valkuaisvaahtoon parilla lusikan kauhaisulla Turkinpippuri-crushista 3/4 osaa. Lapa vaahto sitten pursotuspussiin ja pursota Marie-keksien päälle kasat vaahtoa.

Paista suukkoja 150 asteisessa uunissa 6-8 minuuttia, kunnes vaahto on jämäköitynyt. Se saa saada myös ihan inasen väriä.

Sillä välin kun suukot jäähtyvät, sulata suklaa ja sekoita siihen öljy. Dippaa suukot suklaaseen tai lusikoi suklaata päälle. Koristele jäljelle jääneellä Turkinpippuri-crushilla.

Laita viileään kunnes suklaa jähmettyy.


6 kommenttia:

  1. Aivan uskomattoman herkullisen näköisiä. Olen tehnyt Marien suukkoja aikaisemmin, mutta tämä turkinpippuricrush antaa varmaan hyvän säväyksen... salmiakki sopii hyvin suklaan kanssa.

    VastaaPoista
  2. Oi kun kuullostavat hyviltä. Näitä täytyy kyllä kokeilla joku kerta. :)

    Mitenköhän onnistuisi lakunmakuiset suukot?

    VastaaPoista
  3. Ai niin, ja tule katsomaan mun keittiötä:
    http://au-keittio.blogspot.com/

    VastaaPoista
  4. Lakun makua saa varmaan helpoiten Lontoonrae-suklaalla, jos sillä päälystäis. Laku-uutetta vois käyttää myös, sisuksessa siis, sitä saa joistakin luontaistuotekaupoista. Kunhan muistaa katsoa että se on 100% Lakujuurta eikä mitään muuta.

    VastaaPoista
  5. Annan tälläisenä leivontablogittomana vinkin näihin. ;) Vaahto ilman uunia:

    2 munanvalkuaista
    paketillinen mansikkatomusokeria

    Vatkaa vaahdoksi vesihauteen yllä (vesi ei koske kulhon pohjaa) kunnes koostumus muistuttaa neekerinpusua. Pursota keksien tai esim muffinssien päälle. Jos tahdot lisätä suklaakuoren, pakasta kuorrutettuja muffinsseja noin vartti ja dippaa sitten levyllinen suklaata + 3rkl ruokaöljyä sulaan seokseen.

    Tulee herkkuja, ja ainakin omaan makuun aidompi tulos kuin Marien ohjeella. :) Ja tosissaan uunia ei tarvita, koska valkuainen kypsyy vatkauksen aikana vesihauteessa.

    VastaaPoista
  6. Kiitos vinkistä! Pitääkin kokeilla :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...