Pullahammasta kolotti... Ja hyvää tuli. Ukkokin veti kerralla 6 korvapuustia ja puoli litraa maitoa. Se on minulla onnistuneen lopputuloksen mittari. Yleensä kommentit on luokkaa nojoo, ihan ok... Nyt se oli ihan hiljaa ja söi pullaa :D
Korvapuustit (40-50 kpl):
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1-2 tl kardemummaa
1 litra vehnäjauhoja
150 g sulaa voita
Täyte:
200 g huoneenlämpöistä voita
1.5 dl sokeria
5 rkl kanelia
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja suurin osa jauhoista. Sulata voi ja lisää se taikinaan. Lisää loput jauhot jos tarpeellista.
Nostata vedottomassa paikassa liinan alla 30 minuuttia. Kumoa noussut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen yhtäsuureen osaan. Kauli kummastakin osasta suorakaiteen muotoinen levy.
Sekoita täytteen ainekset yhteen tasaiseksi tahnaksi. Levitä täyte kummallekin levylle. Rullaa levyt pitkittäin. Leikkaa rullista korvapuusteja näin:
Rullasta leikataan kolmion muotoisia paloja. Kannattaa jättää 'kärki' paksummaksi kuin mitä minä jätin, sillä liian kapea taikinasuikale repeytyy uunissa auki ja tulee rumia pullia.
Käännä kolmiot siten että kärki osoittaa suoraan ylöspäin ja leveä osa on pöytää vasten.
Paina kolmion kärki taikinan sisään sormella tai lastalla.
Valmis korvapuusti.
Anna valmiiden puustien nousta 30 minuuttia liinan alla. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.
Tein toisesta taikinan puolikkaasta pitkon näin:
Rulla viipaloidaan siten että viipaleet ovat kiinni yhdestä reunasta. Sakset on kätevät tähän tarkoitukseen. Jokainen viipale ladotaan vuoronperään kuvan osoittamalla tavalla. Sattui leivinpaperi loppumaan, mutta folio käy yhtälailla. Oli muuten eri täytekin tässä pitkossa, mutta kasaamistapa sama.
Valmis pitko näyttää tältä. Kunnon kohotus, voitelu, sokerointi ja uuniin 175 asteeseen n. 15-20 minuuttia.
Näppärä tapa tehdä pitkoa, jos ei osaa tai vain jaksa letittää.
Onpas herkullisen näköistä.
VastaaPoistaEnsi viikolla on ihan pakko ehtiä pullan leivontaan.
Alko tehdä mieli pullaa. Ja maitoa päälle.
VastaaPoistaViskaan tämän sun ihanan blogin listoille jotta löydän myöhemminkin paikalle. Makeita kakkuja! :)