14.1.2012

Vaniljaiset mustikka-rahkapullat


Viikonloput herkuksi leivoin vaniljarahka- ja mustikkatäytteisiä pullia. Oli oikein hyviä! Suosittelen kokeilemaan.


Pullataikina (38 kpl) :

500 g vettä
50 g hiivaa
50 g maitojauhetta
10 g suolaa
200 g sokeria
12 g kardemummaa
75 g kananmunaa
1250 g vehnäjauhoja
200 g voita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Sekoita maitojauhe jauhoihin. Vaivaa taikinaan n. 3/4 jauhoista. Lisää pehmitetty voi ja loput jauhot. Vaivaa hyvin tasaiseksi.

Kumoa taikina pöydälle ja anna levätä liinan alla 10 minuuttia. Paloittele taikina 60 g paloihin. Riivaa pyöreiksi pulliksi. Laita pellille 3 x 4, lappaa pullat kämmenpohjalla ja kohota tunnin verran peitettynä.

Valmista täyte:

200 g mustikoita
2 rkl perunajauhoja/maissijauhoja

600 g vaniljarahkaa
1-2 kanamunaa
3 rkl sokeria
40 g voisulaa
1 rkl vaniljasokeria

Sekoita jäiset mustikat ja perunajauhot/maissijauhot.

Sekoita rahka, kananmuna, sokeri, vaniljasokeri ja voisula hyvin keskenään.

Kun pullat ovat nousseet, paina niihin syvennys jauhotetulla lasin pohjalla. Voitele pullien reunat kananmunalla. Laita syvennykseen vähän mustikoita ja sen päälle n. ruokalusikallinen täytettä. Täytettä ei kannata tunkea tämän enempää sillä se laajenee uunissa.

Paista pullia uunin alatasolla 200 asteessa n. 12 - 15 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Kylläpä näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Voiko jauhomäärä pitää paikkansa? Käytin lopulta hieman vähemmän koska taikinasta tuli jo tällä pienemmälläkin jauhomäärällä tosi kovaa ja vaikeasti leivottavaa. Pullien pyöritys ei onnistunut. Aika rumia ja kovia leivonnaisia tuli.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...