18.8.2012

Kamera-konfirmaatiokakku ja paloautokoriste











Tämmöttisiä pikku askarteluja näin viikonlopun kunniaksi...

Kamerakakku on siis Susannen rippikakku. Vapaat kädet sain, toiveena ainoastaan nimi sekä risti. Kyselin hieman ja sain selville että Susanne on poikatyttö, joka tykkää limenvihreästä ja harrastaa valokuvaamista. Yhden pinkin ruusun lisäsin, tuomaan vähän tyttömäisyyttä, ja paljon blingblingiä päälle.

Kamerassa muuten on linssi, kolme jos ihan tarkkoja ollaan. Sulatin kondiittorin sokeria (isomaltoosia) ja tiputin siitä pöydälle jäähtymään kolme eri kokoista ympyrää. Eli zoomissa on se yksi iso linssi, toisen lisäsin kameran etupuolelle ja kolmannen takapuolelle.

Kakku on toiveesta laktoositon ja sankarin lempimaun mukaan sisältää kinuskivaahtoa ja mansikkatäytettä. Kinuskitäytteen tein kiehauttamalla fariinisokeria ja laktoositonta kuohukermaa pienen hetken, sitten jäähdytys täysin kylmäksi (pakastimessa) ja sen jälkeen vaahdotus. Lisäsin pelkkää kermavaahtoa, hieman sokeria, pari rkl vaniljakreemijauhetta hyydyttämään ja maustamatonta tuorejuustoa. Vaniljakreemijauhe on hyvä vaihtoehto silloin kun ei halua käyttää liivatetta hyydyttämiseen.

Paloauto taas lähti ystäväni siskonpojan, Aleksanterin, syntymäpäiville kakkua koristamaan. Kakkosen lisäsin tuulilasiin noutohetkellä, kun ei aiemmin tullut puheeksi ystäväni kanssa, että olisiko koristeen lisäksi iän ja nimen tarvinnut olla jotenkin esillä.

Että tämmöstä tällä kertaa, ensi viikonloppuna sitten luvassa hääkakkua.

10 kommenttia:

  1. Nämä koristukset ovat todella taidokkaasti tehtyjä! Saat ne teksteissä kerrottua vain sillä lailla, että ihan kuin ne olisivat tosi helppoja... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa :)

      Poista
  2. Toi on kyllä ehdottoman upee yksityiskohta, että kameran linssikin kiiltää ja näyttää oikeesti lasilta! :O

    Paloauto kelpais meidän apinallekin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä on linssi ;) Jäi näemmä tekstistä pois...

      Poista
  3. Koo!! Ihan loistavaa taas <3 Jossain vaiheessa laajennat ja alat pitää koristelu/koristeiden teko kursseja sillon tällön pikku lisätienestinä, minä ilmottaudun jo mukaan!!!

    VastaaPoista
  4. WAU! katsoi n ensin että oikeaa kameraako ton kakun päällä käytettiin?? mut sitten huomasin tuon linssin ja tekstit että ei kun joku super taitava on vain tehnyt tuon. :) minun eka kakku oli semmone kun keksisormet ja peukalot laittaa vestakkain, niin sen kokoinen :D ja päällä oli angry bird ;)mutta miten saa kaikista helpoimmin tuon marsipaanin tottelemaan?? siis että se ei heti liimannu alustaan? tuon taiteiluun meni nimittäin n.1h :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun esim. kaulaa marsipaania levyksi niin tomusokeria kun käyttää "jauhotukseen" siellä alla, ei tartu kiinni alustaan. Massoillakin toki on eroa, mitään kaupan Dr. Öetkeriä (sokerimassa) ei kannata käyttää, se on ihan täyttä räkää :D Kannattaa satsata ihan leivontatarvikeliikkeen massoihin ja kokeilemalla löytää se itselle sopivimman.

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...