10.8.2012

Tiikerikakkua ja kinkkupiirakkaa



Ihan alkuun muistutan vielä FB-sivuillani olevasta mahtavasta arvonnasta, jossa palkintona Kakkusankareiden 20e lahjakortti! Klikkaa www.facebook.com/Kakkutaikuri, TYKKÄÄ ja osallistu!

Uskokaa tai älkää, leivon muutakin kuin kakkuja! :D Tosin harvoihin kertoihin on nyt koulun myötä jäänyt, kun koulussa on ns. leipomopäiviä ainakin kolme viikossa. Joten kun olet jo sen 8 tuntia leiponut, niin ei kotiin tullessa oikein tee mieli muutakuin nostaa jalat ylös. 

Mutta tässä olisi nyt pari jakamisen arvoista reseptiä. Molemmat on hyvin simppeleitä tehdä. Tiikerikakkuun piilotin suklaahippuja. Jos tavallinen tiikerikakku kyllästyttää, kokeile banaani-suklaa -versiota tai vaikka appelsiinia.



Tiikerikakku:

225 g vehnäjauhoja
225 g voita
175 g sokeria
12 g maitojauhetta
2.5 g suolaa
60 g vettä
180 g kananmunaa (3 kpl)
5 g sitruuna-aromia
12.5 g vehnäjauhoja
5 g leivinjauhetta
15 g kaakaojauhetta
n. 40-50 g tummaa suklaata

Sekoita lapavatkaimella ensiksi mainittu vehnäjauho, rasva, sokeri, suola ja maitojauhe yhteen niin että seoksesta tulee murumainen. Kaikkien raaka-aineiden tulee olla temperoituja eli huoneenlämpöisiä. Voit käyttää rasvaa/voita mikrossa sen verran että se hieman pehmenee, ei kuitenkaan niin paljon että se sulaa.

Lisää vesi ja sekoita, lisää sitten kananmunat ohuena nauhana sekoittaen. Vatkaa massaa tämän jälkeen suurimmalla nopeudella 6 minuuttia.

Sekoita leivinjauhe ja toinen erä vehnäjauhoja, siivilöi ne massaan ja sekoita. Lisää sitruuna-aromi ja sekoita, älä enää vatkaa.

Ota massasta 1/3 osa toiseen kulhoon, lisää siihen kaakao ja rouhittu suklaa. Sekoita.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka, levitä pohjalle kerros vaaleaa massaa, päälle kaakaomassa ja päällimäiseksi kerros vaaleaa massaa. Jätä 1/3 vuoan yläreunasta tyhjäksi. Voit sekoittaa raitoja vielä esim. tikulla.

Paista kakkua 175 asteessa n. 50 minuuttia.



Kinkkupiirakka:

1 kpl valmista suolaista piirakkapohjaa
2 pss kinkkusuikaleita
1 pss Aura-murua
1 pss Mustaleima-emmental -raastetta
1 pieni sipuli
n. 1/2 makeaa suippopaprikaa
2.5 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1-2 tl mustapippuria
1-2 tl paprikajauhetta
1-2 tl valkosipulia

Levitä/kaulaa piirakkapohja vuokaan. Sekoita kinkku, juustot, pilkottu sipuli ja paprika sekä mausteet keskenään. Kumoa vuokaan ja levitä tasaisesti pohjan päälle.

Sekoita kananmunat ruokakermaan ja kaada piirakan päälle.

Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Itse olen lisännyt tiikerikakun raitaosuuteen hieman likööriä (jotain makeaa mitä nyt kotona sattuu olemaan) ja on ollut tosi hyvää!!

    VastaaPoista
  2. Nam nam. Pitääkin kokeilla seuraavaksi. Voisin kuvitella kahviliköörin sopivan oikein hyvin!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...