26.10.2013

Kun olut&suklaa meni naimisiin...



Tässä se on! Ensimmäinen Blogiringin tehtävänantoni, yhteistyössä Sinebryckoffin kanssa. Tehtävänannossa etsittiin innokkaita bloggareita kehittelemään resepti, jossa yhdistyy olut ja suklaa. Minun ja muiden osallistuneiden tuotoksia voit äänestää kilpailusivustollaKlikkaa siis linkkiä ja käy äänestämässä suosikkiasi! Minua voit äänestää klikkaamalla tätä! Palkintona arvotaan äänestäneiden kesken 5 kpl olut- ja ruokareseptikirjoja. Onnea matkaan!

Sitten asiaan, eli reseptiin. Kieltämättä ensimmäinen reaktioni  tehtävään oli hieman epäileväinen. Olut ja suklaa? Yhdessä? Mutta, koska olen kilpailunhaluinen ja myöskin haasteita rakastava ihminen, en yksinkertaisesti voinut jättää tätä väliin!

Blogirinki ja Sinebryckoff tarjosivat materiaalit: ison laatikon suklaita ja neljää laatua olutta. Itse valitsin näistä tumman suklaan sekä tumman Nikolain. Otin varman päälle ne tutuimmat vaihtoehdot. Sitten kuumeisesti pohtimaan mitä ihmettä sitä oikein tekisi. Lopputulos on tässä:




Nikolai-kakku:

250ml Sinebryckoff Nikolai Tumma Lager
75g tummaa suklaata
25g kaakaojauhetta
250g voita
300g sokeria
200g kermaviiliä
3kpl kananmunaa (M koko)
225g vehnäjauhoa
50g mantelijauhetta
1 limen mehu
15g soodaa

Kuorrute:

250ml vispikermaa
50g tomusokeria
1 limen kuoriraaste

Koristeluun:

kaakaojauhetta
Limelohkoja/-siivuja
limen kuorta

Tee näin: Kiehauta kattilassa Nikolai ja lisää sekaan voi, kaakao sekä suklaa. Sekoittele kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet tasaiseksi massaksi. Lisää sokeri, sekoita. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.

Sekoita keskenään kermaviili, kananmunat sekä limemehu. Sekoita toisessa astiassa keskenään jauhot sekä sooda.

Lisää Nikolai-voi-suklaa -seokseen ensin kermaviiliseos, sitten jauhot. Nostele jauhot varovaisesti, mutta hyvin sekaisin massaan.

Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun 24 cm irtopohjavuokaan. Vuoka tulee n. 2/3 osaa täyteen.

Paista kakkua uunin alatasossa 175 asteessa n. 45 min.

Jäähdytä kakku hyvin ennen irrottamista, mielellään jääkaappikylmäksi. Kun kakku on irrotettu, kumoa se paistopinta alaspäin tarjoiluastialle, näin siistimpi pinta on päälläpäin. Sirottele pinnalle kerros kaakaojauhetta.

Vispaa vaahdoksi kuorrutetta varten vispikerma ja tomusokeri, lisää limenkuori. Pursota tai päälystä kakun pinta, tai vaikka koko kakku limekermalla. Koristele!


Vote for me!

 Kakku ei suoraan maistu oluelle, joten tätä voi nauttia sekä oluen ystävät, että ne jotka eivät niin välitä oluesta. Kiehauttaessa on osa alkoholistakin jo haihtunut, eli lapsiystävällinen resepti on kyseessä. Tässä kakussa yhdistyy mehevän kostea, täyteläisen suklainen mureus, sekä oluen jälkimaku.


Ja näin olut&suklaa löysivät toisensa, ja elivät elämänsä onnellisina loppuun asti.






1 kommentti:

  1. Ihana postaus ja kertakaikkiaan herkullisen kuuloinen kakku! :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...