15.1.2015

Gluteeniton näkkileipä


Gluteenittomille ohjeille on aina kysyntää. Tässä olisi nyt yksi sellainen, joka maistuu vaikka ei keliakiaa olisikaan!


Gluteeniton näkkileipä:

2dl maissijauhoja
1dl auringonkukan siemeniä
0.5dl pellavan siemeniä
0.5dl seesamin siemeniä
0.5dl kurpitsan siemeniä
2.5dl kiehuvaa vettä
0.5 dl öljyä
1.5tl suolaa

-Sekoita ainekset sekaisin.
-Kaulitse taikina ohueksi levyksi kahden leivinpaperin välissä. Paksuus 2-3mm.
-Paista 150 asteessa uunin alatasolla n. 1 tunti, kunnes leipä on keskeltäkin kuivaa.
-Leikkaa heti kuumana pitkiksi levyiksi joista saa kauniisti murrettua palasia, kun näkkileipä on jäähtynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...