30.1.2015

Pitsatähti


Eilen postaamani Tähtipullan innoittamana tein myös suolaisen version pitsana. Tämä pitsa on helppo ottaa vaikka piknikille mukaan, (vaikka talvella sellaisia tuskin harrastetaan) sillä tästä on helppo repiä palasia sotkematta  Sakarat irtoavat ihan vetämällä. Ja sitten saa tapella, kuka saa herkullisimman täytettä täynnä olevan keskipalan!

Täytettä tässä tähdessä on runsaasti, joten tästä saa helposti kaksi tähteä tuplaamalla pohjan ainekset, mikäli tykkää vähemmästä täytemäärästä. Aineksia voi vaihdella mieluisakseen, kunhan täyte pysyy tahnamaisena, jotta se pysyy pohjien välissä eikä ropise pois.



Pitsatähti:

Pohja:
2.5dl kylmää vettä
1pss kuivahiivaa
1tl suolaa
1rkl oreganoa
ripaus sokeria
6dl venhäjauhoja
0.5dl oliiviöljyä

-Vaivaa ainekset yhteen tasaiseksi taikinaksi.
-Paloittele taikina kahteen yhtäsuureen osaan
-Kaulitse kumpikin palanen pyöreäksi levyksi, siten että se mahtuu pellille.

Täyte:
200g kinkkusuikaleita
50g metwurstia pilkottuna
50g Aura-murua
100g Emmental-raastetta
200g tomaattipyrettä
200g tuorejuustoa
1tl mustapippuria
1tl pitsamaustetta

-Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaikseksi massaksi ja levitä toisen pyöreän pohjan päälle
-Laita päälle toinen pohja kanneksi ja muotoile tähti, ohjeen löydät täältä.
-Anna kohota hetki ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...