28.11.2015

Mansikka-kuulat



Julkaisin toissapäivänä ohjeen Vihreiden kuulien tekoon. Lupasin silloin julkaista mansikkaisten ohjeen huomenna, eli eilen. En kuitenkaan tässä kakkutohinassa sitten ehtinyt mitään kirjoittamaan.

Tämä mansikkaisten ohje on tehty aidolla marjapyreellä, jossa on jo valmiiksi vähän sokeria. Siksi olen tiputtanut sokerin määrää. Ohjetta voi helposti muunnella muuttamalla pyreen joksikin toiseksi marjaksi tai hedelmäksi, joten voit luoda helposti oman makuvariaatiosi.

Löydät vihreisiin kuuliin ohjeen täältä.



Mansikka-kuulat:

3.5 dl vettä
3dl sokeria
10g Agar-jauhetta
150g mansikkapyrettä
0.5tl sitruunahappoa
punaista pastaväriä
Siro-sokeria sokerointiin

- Keitä vettä, sokeria ja Agaria 25 minuuttia kunnes seos muistuttaa löysää liisteriä.
-Lisää pyre, sitruunahappo sekä pastaväri. Älä keitä pyrettä sokerin ja veden kanssa, sillä siitä tulee helposti rusehtavaa.
-Kaada puolipyöreään muottiin ja anna jähmettyä kylmässä pari tuntia.
-Irrota kuulan puolikkaat muotista, jätä ne kuivumaan seuraavaan päivään leivinpaperille tasainen pinta ylöspäin.
-Parita kuivahtaneet puoliskot ja sokeroi.


2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikkapyre on valmista tukusta ostettua sokeroitua intensiivisen makuista mansikkasosetta. Voit soseuttaa mansikoita myös itse.

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...