4.11.2015

Isänpäivän pekoniruukut



Äijäruokaa isi-ihmisille.

Kun tämmöisen nyytin kantaa isin eteen kahvin kanssa, voisi kuvitella että naama loistaa kuin naantalin aurinko ja päiväkin lähtee paremmin käyntiin.



Pekoniruukut (20 kpl):

1 kg Myllyn Paras valmis voitaikinalevy
n. 400g pekonia
keskikokoinen sipuli
1rkl kuivattua persiljaa
5dl ruokakermaa
1dl ketsuppia
1tl suolaa
1tl mustapippurijauhetta
2 munaa
1 pss Koskenlaskijamurua

-Pilko sipuli kuutioiksi ja kuulota pannulla.
-Pilko myös pekoni ja paista kypsäksi. Valuta pekonista ylimääräinen rasva pois.
-Sekoita sipuli, pekoni ja persilja keskenään.
-Anna voitaikinalevyjen sulaa hieman, puolita ne kahdeksi neliöksi.
-Kaulaa jokaista neliötä hieman ohuemmaksi ja suuremmaksi, ei haittaa vaikkei muoto pysy ihan neliönä.
-Aseta voitaikinaneliöt vuokasprayllä kevyesti sumutettuihin muffinssipellin koloihin, siten miten ne sattuu siihen nyt menemään kivasti. Rypyt ei haittaa, kunhan taikina tulee kolon yläreunan tasalle ettei täyte valu ulos.
-Täytä jokainen ruukku n. ruokalusikallisella pekoni-sipuli -seosta. Ripottele päälle hieman Koskenlaskijamurua.
-Sekoita keskenään ruokakerma, ketsuppi, munat, suola ja pippuri.
-Kaada seosta ruukkuihin hitaasti vähän kerrallaan, odota hetki että se laskeutuu pohjalle ja täytä lisää jos tarvitsee.
-Paista ruukkuja uunin alatasolla 225 asteessa 15-20 minuuttia kunnes kullanruskeita.


Vinkki!

-Käytä alalämpöä pari viimeistä minuuttia, jotta pohja varmasti kypsyy eikä jää raa'aksi.
-Samalla tyylillä syntyy vaikka mitä muita makuvariaatioita, myös makeita! Kokeile vaikka joulutorttua aivan uudella tyylillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...