24.4.2011

Appelsiini-banaaniaurinko



Tämän Banaaniauringon alkuperäinen ohje on Pirkan. Löytyy täältä. Näytti kuvassa niin ihanan keväiseltä ja aurinkoiselta, sopivasti pääsiäiseksi, että päätin sitä kokeilla. Muutaman muutoksen tein, alla oleva ohje on siis minun versioni. Kukat sivussa keltaista Candy Meltsiä.



Appelsiini-banaaniaurinko:

1 pkt Jaffa-keksejä

300 g banaanijugurttia
1 prk Floora Vanillaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
3 rkl hedelmäsokeria
1 rkl tomusokeria
1 appelsiinin kuori
0.5 dl appelsiinitäysmehua
5 kpl liivatetta

3-4 banaania (ei tummia!)
1.5 dl appelsiinitäysmehua
0.5 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Puolita Jaffa-keksit ja vuoraa niillä n. 24 cm irtopohjavuoka. Muista laittaa leivinpaperi alle että saat kakun pois vuoasta, tai käytä vain rengasta ja kasaa suoraan kakkupahville tms. alustalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sama pätee myös liivatejauheeseen. Toimii parhaiten kun turvotat jauheen ensin ihan pienellä vesitilkalla. Ei jää paakkuja! Purkissa lukee että käyttö kuten liivatelehdillä, mutta tarkennusta itse turvottamiseen ei silti ole.

Vaahdota Floora Vanilla kunnon vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita siihen jugurtti, sokerit ja appelsiinin kuori.

Purista liivatteista ylimääräinen vesi. Laita liivatteet sekä appelsiinimehu mikron kestävään astiaan tai vaikka lautaselle ja sulata mikrossa.
Lisää liivate tuorejuusto-jugurtti -seokseen. Yhdistä sitten Floora Vanilla -vaahtoon.

Kumoa Jaffojen päälle ja anna hyytyä rauhassa yön yli. Hyytyy tarvittaessa nopeammin kun laitat pakastimeen.

Varmista että kakku on hyytynyt ennenkuin irroitat renkaan.

Kiehauta vesi ja appelsiinimehu. Lisää hyytelösokeri.

Siivuta banaanit vinottain. Käytä mahdollisimman keltaisia banaaneja. Tummat kohdat ovat rumia kakun päällä. Asettele renkaina kakun päälle siten, että sisempi rengas tulee hieman ulomman päälle.

Lusikoi päälle kiille. Jos kiille on ehtinyt hyytyä liikaa, lämmitä sitä levyllä lisää, jolloin se muuttuu taas juoksevaksi. Anna hyytyä vielä hetki.

4 kommenttia:

  1. Oi miten herkullisen ja kesäisen näköinen kakku!

    VastaaPoista
  2. Tätä ihailin jo lehdessä ja herkulta näyttää sinun versiosikin! Eli kokeiltava on :)

    VastaaPoista
  3. Ihastelin kanssa tästä sitä lehden versiota, mutta tämä vasta kuulostaakin ja näyttää ihanalta piristykseltä kahvipöytään! Itse ajattelin kanssa kokeilla vapuksi soijajugurtilla :)

    VastaaPoista
  4. Oli kyllä hyvää ja raikasta! :) Eli eikun kokeilemaan.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...