3.4.2011

Puna-valkoista kermakakkua Antille.





Antin 40-vuotis päiviä juhlittiin eilen. Hänen vaimonsa soitti minulle viime viikolla ja kysyi, josko voisin tehdä juhliin 50 hengelle kakkua siten, että päivälle olisi kakkua noin 35 hengelle ja 15 hengelle illaksi.

Päivän kakusta tuli 10 munan pohjalla varustettu appelsiinimoussetäytteinen pläjäys. Kostutus appelsiinimehulla, pursotukset Floora Vispiä. Punaisen värin sain, kun sekoitin kermaan ensin kaakaojuomajauhetta, sitten punaista ja ruusunpunaista väriä. Eikä tarvinnut edes koko purkkia väriä :D Mousse meni jotenkin näin:



Appelsiinimousse:

8 dl vispikermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
1 appelsiinin kuori ja mehut
2 rkl vaniljasokeria
2 dl (?) tomusokeria
1 dl appelsiinituoremehua
4 kpl liivatelehteä

Oli kuulemma maistunut hyvin. Seuraavaan päivitykseen sitten se oma ylpeyden aiheeni... Tähän astisista paras kakkuni! ;)

4 kommenttia:

  1. Heippa!

    Tosi kivan näköinen kakku! =) Mutta, kysymys: Minkä valmistajan värejä käytät? Kun kerran tein kaverille synttärikakun, johon olisi tullut myös kelta-oranssia kermavaahtoa ja kippasin sitten kermavaahdon sekaan keltaista elintarvikeväriä niin siitä tuli niin kitkerää ettei sitä voinut siihen kakkuun laittaa! :) Tyydyin sitten vaan kelta-oransseihin nomppiksiin ja ruusuihin! =)

    VastaaPoista
  2. Käytän Wiltonin pastavärejä, mitään ruokakaupan elintarvikevärejä ei kannata käyttää. Voihan myös olla että sinulle on sattunut vanhentunut tai muuten viallinen väri, jos olet pastavärejä käyttänyt. Itselläni ei ole koskaan tullut kitkerää vaahtoa :)

    VastaaPoista
  3. Kiva vinkki tuo kaakaojauheen käyttö punaista värjettäessä. Sitä nimittäin kuluu aivan törkeän paljon muuten. Pitää kokeilla!

    Ieppa

    VastaaPoista
  4. Punaisen värjäyksessä auttaa myös kun käyttää paria eri punaisen sävyä. Uskoisin että tällä on jotain tekemistä värikylläisyyden kanssa, vaikken sen paremmin tieteellisesti sitä osaakaan selittää :D

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...