14.7.2011

Mansikkakakkua ja kaneliässiä






Ukolla oli synttärit tiistaina ja hänelle tein perus mansikkakaakkua toiveesta töihin vietäväksi. Kokeilin kuvioraapan käyttöä. Ei tuosta Ikean halpisversiosta oikein hommaan ollut, kovin oli kömpelön oloinen ja aivan liian iso. Täytynee ostaa uusi. Mutta ihan kivaa vaihtelua sillä kyllä saa. Tämä kakku toimi myös pursotusharjoituksena.

Eilen tuli sitten isäni käymään ja hänelle tein kaneliässiä. Isän lemppareita. Hän tahtoo olla vähän nirso sen suhteen mitä suuhunsa laittaa, kaikki on lappilaisittain 'rapaa' :D Mutta nämä hävisi kaikki parempiin suihin samantien. Alkuperäinen ohje on Maku-lehdestä.

Loppuviikosta olisi luvassa tissikakkua! ;)



Kaneliässät (n. 40 kpl):

200 g pehmeää voita
1.5 dl sokeria
1 muna
5 dl jauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

1 dl sokeria
1 tl kanelia

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Nosta taikina jääkaappiin viilentymään ainakin puoleksi tunniksi.

Leivo taikinasta pitkiä sormen paksuisia tankoja. Leikkaa tangoista noin 10 cm:n paloja.

Sekoita kaneli ja sokeri lautasella. Kierittele taikinatangot sokerissa, käännä S-muotoon ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista kaneliässiä 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes ässät saavat hieman väriä pintaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...